NBBF: Nakic til dommersamlingen

I begynnelsen av september samles alle dommere som skal dømme i KL og BLNO til NBBFs årlige seminar, og den obligatoriske samlingen er i år lagt til Thon Hotell Oslofjord i Sandvika. FIBA Europes Referee Department sender sin egen koordinator Davorin Nakic til Norge, tidligere internasjonal dommer og instruktør, til å være foreleser på NBBFs dommersamling. Nakic skal også ha et møte med NBBFs dommerkomite. Samlingens hovedfokus vil også i år være nye momenter innenfor dømming med tre dommere, også kalt 3PO.

Davorin Nakic, FIBA Europe.

FIBA holder stadig på med videreutvikling av dommermekanikken for tre dommere (3-person-officiating), og dette blir igjen et hovedtema under NBBFs årlige dommersamling som arrangeres i Sandvika helgen 3. - 4. september. Det er påmeldt 36 dommere til årets seminar, en kraftig økning fra i fjor.

Med nærhet til flere idrettshaller er Thon Oslofjord valgt som sted for dommersamlingen. Hovedforeleser fra FIBA Europe blir altså Davorin Nakic som også er ansatt som koordinator i FIBA Europe Referee Department.

Dommerne skal som vanlig gjennom obligatorisk kondisjonstest og regeltest, i praksis de samme testene og kravene som benyttes av det internasjonale basketballforbundet.

I tillegg til Davorin Nakic kommer NBBFs National Instructor Tor Chr Bakken til å ha noen leksjoner under samlingen, og faglig ansvarlig for arrangementet er dommerkomiteens leder Jan Korshavn.

 

Davorin Nakic er fra Kroatia og har bakgrunn som internasjonal dommer med over 300 kamper mellom 1990 og 2007, inkludert OL i 1996, og er også dommerinstruktør for både FIBA og Euroleague. Etter at Richard Stokes sluttet i FIBA Europe og begynte i Euroleague, har Nakic jobbet som dommerkoordinator sammen med Alan Richardson. Gjennom dette arbeidet har han jobbet mye med FIBAs Teaching Material (video) og har vært instruktør på en rekke nasjonale dommersamlinger.