Sesongstart i kveld

Sesongen 2016/17 starter for alvor i kveld med åpningshelg i Rykkinnhallen. Kampoppsettet i årets serier betyr økt kampantall for dommerne som startet sin oppkjøring den første helgen i september. Resultatene fra høstens tester viser også i år at dommergruppen stiller godt forberedt, og med stort fokus på 3PO, kampkontroll og fordel/ulempe under samlingen i Oslo, håper NBBFs dommerkomitee at helgens sesongstart blir bra.

Sesongens første kamper går i Rykkinnhallen og Vollenhallen kl 18:00 i kveld og deretter går det slag i slag med tilsammen 16 kamper fram til søndag kveld i Rykkinnhallen. NBBF streamer også de fleste kampene på nettet via sin YouTube-kanal slik at de som ikke får vært tilstede har mulighet til å se lag og dommere i aksjon.

Kampene vil også i år bli gjort tilgjengelig i NBBFs videotjeneste Hudl.com der det blir mulighet for coacher og dommere til å isolere situasjoner og lage klipp fra kampene i utviklingssammenheng. Nytt av året er at samtlige kamper i KL også blir tilgjengelige for dommerne, et viktig skritt i riktig retning når det gjelder arbeidet med dommerutvikling.

Det er nominert nærmere 20 dommere til de 48 oppdragene, en fin blanding av eldre rutinerte toppdommere og unge forbundsdommere. Dommerne vil bli evaluert gjennom helgen av dommerinstruktør Tor Chr. Bakken, og DKs leder Jan Korshavn evaluerer i tillegg utvalgte kamper via Hudl.

En oversikt over alle gjeldende tolkninger med praktiske eksempler utarbeidet av det internasjonale basketballforbundet FIBA, samt en klargjøring fra NBBFs dommerkomite på bruk av lovlig/ulovlig utstyr under kamp og en utdyping på fordel/ulempe-prinsippet, er i forkant sendt til alle klubber i KL og BLNO.

Vi ønsker spillere, coacher og dommere en god sportslig sesong!