IWBF: Jone Westrum autorisert dommer i rullestolbasket
Dommere i Hannover: Foran fra venstre Jone Westrum (NOR), Pandora Wesolowska (POL) og Laurence Felden (FRA). Foto: Lars Kaletta.

IWBF: Jone Westrum autorisert dommer i rullestolbasket

Etter å ha deltatt på et dommerkurs i Bergen for en stund tilbake, har Jone Westrum fra Trondheim fått anledning til å delta på et dommerkurs hos det internasjonale basketballforbundet IWBF. Forrige helg var hun i Tyskland der hun både bestod dommerkurset og fikk dømme noen internasjonale kamper sammen med dyktige kollegaer.

NBBF har søkt IWBF om lisens for Jone Westrum og hun ble nylig invitert til å delta på et internasjonalt dommerkurs i Tyskland samme helg som det ble arrangert et antall Europacupkamper. Mer om dette på IWBFs nettsider.

Kurset bestod av flere tester, inkludert praktisk dømming overvåket av instruktører, og i løpet av helgen og tre dømte europacupkamper, er Westrum nå sertifisert dommer i "Zone Europe" for det internasjonale basketballforbundet IWBF.

Westrum dømte kampene mellom Manchester Revolution og Fenerbahce, Pilatus Dragons og Manchester Revolution, samt Hannover United mot Pilatur Dragons RCZS. Alle kampene ble spilt i Hannover i Tyskland.

Vi gratulerer med bestått dommereksamen i rullestolbasket!

 

IWBF Europe er det europeiske forbundet for rullestolbasket og motpart til FIBA Europe. IWBF Europe hører til under IWBF (International Wheelchair Basketball Federation), som består av 4 soner (Amerika, Afrika, Asia-Oceania og Europa). IWBF Europe er den største og viktigste av disse sonene. IWBF promoterer, overvåker og styrer rullestolbasket i sin sone og følger IWBFs retningslinjer som etablert av World Congress og IBWF Executive Council.

Mer informasjon på IWBF-Europe.org.