FIBA: Bejat til Belgia

FIBA Europe inviterer igjen sine medlemsforbund til å sende dommere som kan være aktuelle for internasjonal lisens til egne dommersamlinger. Godkjenning av internasjonale dommere endres fra høsten 2017 og FIBA vil på denne måten både kartlegge aktuelle kandidater og bidra til å heve nivået på en gruppe unge dommere fra sine medlemsland. NBBF har nå fått plass til en dommer på en camp i Belgia og i romjulen reiser Nikola Bejat til byen Kortrijk.

FIBA kommer fra sesongen 2017-18 til å legge ned sine tradisjonelle dommerkurs (s.k. clinic for referee candidates) og erstatte dem med et opplegg der alle medlemsforbund melder inn sine aktuelle dommere som får lisens som FIBA-dommer i 2 år.

Antall dommere totalt og pr nasjon er det ingen som vet, dette blir garantert etter behov og deltakelse i internasjonale sammenhenger.

Som en forberedelse på emndringen, og for å bidra til å hjelpe unge talentfulle dommere å utvikle seg i riktig retning, arrangerer nå FIBA Europe Referee Department et antall spesialsamlinger; FIBA Camp for Potential National Referees.

Sammen med en juleturneringen VZW Basketball Projects X-mas Tournament blir det igjen et 3-dagers opplegg i den belgiske byen Kortrijk. Alle deltakere kommer til å dømme minst 1 kamp pr. dag i tillegg til faglige forelesninger med internasjonale dommerinstruktører. I fjor var Sturla Sand med på samme camp. Det er kun 18 plasser på denne campen.

NBBF har også i år fått en slik invitasjon og har nå fått bekreftet at NIkola Bejat fra Stavanger, en av fire unge dommere fra Norge som foreløpig er aktuelle for fremtidig lisens som internasjonale dommere, har fått plass på samlingen i Belgia.

Vi gratulerer og ønsker ham et lærerikt opphold i Kortrijk.