NBA: Helgeaction

Det har vært overraskende stille rundt dommerne i NBA etter den mye omtalte innstrammingen på hva som tillates av oppførsel, men i helgens kamper har det vært et par episoder som har nådd media. Coach Byron Scott har kommet med påstander om at laget hans spilte fem mot åtte, og Stephen Jakcson (Bobcats) måtte gå i garderoben tidlig i den første perioden etter å ha kranglet med dommeren om en antatt foul som ikke ble blåst. Allerede søndag offentliggjorde NBA en bot til Scott for påstandene om partisk dømming.

Arkivbilde: NBA-dommer Bennie Adams og Rasheed WallaceClevelands coach Byron Scott har aldri blitt bøtelagt i sin karriere, hverken med Cavaliers eller i sine tidligere klubber New Jersey Nets og New Orleans Hornets.

Men etter uttalelsene han kom med fredag kveld etter tapet for Orlando Magic sa Scott selv at han nå regner med å få sin første bot. Om det var dette, eller det faktum at Stu Jackson på NBA-kontoret jobbet overtid på søndag, vet vi ikke, men i en pressemelding søndag offentliggjorde NBA at Scott er bøtelagt med solide $35.000,- for disse uttalelsene:

Coach Scott klagde nemlig etter kampen på at "there's five white jerseys and three with stripes. ... It's hard when you're playing against eight people."

Dommere i kampen var Ed Malloy, Bennie Adams og Kevin Fehr, og Magic vant 111 - 100 i Amway Center i Orlando foran 18.846 tilskuere. Mer info om kampen og høydepunkter på NBAs resultatsider.

Arkivbilde: NBA-dommer Eli Roe for anledningen i samtale med Sam CasselLørdag kveld var det mer action i Milwaukee der hjemmelaget Bucks møtte Charlotte Bobcats. Tidlig i den første perioden gikk gjestenes Stephen Jackson på kurven og mente i motsetning til dommerne at han ble foulet slik at han mistet ballen.

Jackson glemte åpenbart de nye reglene og startet en debatt med NBA-dommer Eli Roe da spillet snudde igjen. Med 7:31 igjen å spille av den første perioden, på stillingen 9 - 6, ble Jackson servert to tekniske fouls, og fikk samtidig mulighet til å sitte i garderoben resten av kampen.

En svært opphisset Jackson måtte også holdes tilbake av to medspillere, men de rakk å hjelpe ham bort fra dommerne før det kom til ytterligere konfrontasjoner.

Dommere i denne kampen var Ed Kennedy, Zach Zorba og Eli Roe, og hjemmelaget vante 104 - 101 i Bradeley Center i Milwaukee foran 15.213 tilskuere. Mer info om kampen og høydepunkter på NBAs resultatsider.

Kilde: NBA.com