EC: Rødsand til Frankrike

7Days Eurocup starter opp ny sesong i dag og vår internasjonale dommer Torkild Rødsand er på plass i franske Levallois utenfor Paris. Hjemmelaget Levallois Metropolitans møter Darussafaka Istanbul fra Tyrkia, og agene spiller i gruppe A. Rødsand er i sin fjerde sesong, og var i august på ELs dommersamling i Beograd.

7Days Eurocup arrangeres av Euroleague Basketball, samme organisasjon som styrer Turkish Airlines Euroleague, og årest sesong består av 24 lag fordelt på fire grupper med seks lag i hver gruppe.

Gruppe A består i tillegg til kveldens to motstandere av Cedevita Zagreb (KRO), Fiat Turin (ITA), MoraBanc Andorra (AND) og Unics Kazan (RUS).

Levallois er en av forstedene i Paris, knappe 6 km fra sentrum, og det lokale laget er tilbake i Eurcup etter et par sesonger borte.

Klubben ble startet i 2007 etter at Racing Paris og Levallois Sporting Club Basket slå seg sammen. Etter et par skuffende sesonger også hjemme kom de seg til semifinalen i fjor og er nå klare for å ta et nytt grep i Eurocup.

Darussafaki istanbul kommer fra to sesonger i Euroleague, klarte Top16 sesongen 2015-16, ble slått ut av  Real Madrid i sluttspillet i fjor, og coaches av rutinerte David Blatt.

Klubben ble startet så tidlig om i 1914, men drev da mest med fotball og volleyball. Senere har de vært en av toppklubbene i Tyrkia i en årrekke og må nok få favotittstemplet i denne kampen, kanskje også i gruppen.

Dommere i kveldens kamp, som forøvrig spilles i Palais des Sports Marcel Cerdan kl. 20:45 lokal tid, er Benjamin Jimenez (ESP), Marko Juras (SRB) og Torkild Rødsand (NOR). Vi ønsker lykke til!

Mer informasjon om kveldens kamp på hjemmesiden til Eurocup.