EC: Rødsand til Russland

Onsdag er fast spilledag i Eurocup, og Torkild Rødsand var i går kveld i Moskva der han dømte kampen mellom Krasny Oktyabr Volgograd mot AEK Athens i 6. runde av Eurocup gruppe F. Oppdragene står i kø for Rødsand som nå virkelig har etablert seg som dommer for Euroleague.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)Onsdag kveld var Torkild Rødsand på sin ukentlige dommerreise til utlandet, denne gang i EuroCup og den russiske hovedstaden Moskva. Hjemmelaget var i dette tilfellet Krasny Oktyabr Volgograd fra Volgograd, de møtte greske AEK Athens i gruppe F. Kampen ble av ukjent årsak spilt i Moskva og ikke i Volgograd.

Gruppe F består i tillegg av kjente klubber som Galatasaray Istanbul (TUR), Nizhny Novgorod (RUS), Neptunas Klaipeda (LIT) og Hapoel Bank Yahav Jerusalem (ISR).

Russiske Krasny Oktyabr Volgograd, stiftet så sent som i 2012, er tilbake i Eurocup for andre strake sesongen. Allerede to sesonger etter stiftelsen nådde de semifinalen i den russiske cupen og sluttspillet i ligaen. Laget ønsker nå å vise at de kan markere seg også internasjonalt.

AEK Athen ble grunnlagt i 1924 og er en av de eldste i gresk basketball. De har 8 greske mesterskap, sist i 2002 og 3 greske cupmesterskap. Store problemer med økonomien for noen år siden førte til nedrykk og klubben har de siste årene jobbet seg opp fra gresk 3. divisjon til elitenivå der de igjen ønsker å vise seg som et godt gresk lag også i internasjonal sammenheng.

Dommere i gårsdagens kamp var Sinisa Herceg (CRO), Marcin Kowalski (POL) og Torkild Rødsand (NOR).

Kampen gikk i Krylatskoye Sports Palace foran knappe 500 tilskuere. Det var kanskje ikke den store interessen for Krasny mange hundre mil fra Volgograd, men de som møtte opp fikk en jevn og spennende kamp. Til full tid stod det 70-70, men AEK Athen dro i land seieren med 78-82 etter ekstraomgang. For Rødsand betød dette nok en jevn kamp denne høsten, i seg selv både bra trening og konsentrasjonskrevende.

Mer informasjon om kampen på hjemmesiden til Eurocup.