NBA: Saksøker pressen

I USA står man nå overfor noe så sjeldent som et søksmål fra en NBA-dommer mot Associated Press (AP). Under en kamp mellom Timberwolves og Rockets i slutten av januar skal det, i følge reporter Jon Krawczynski, ha vært en dialog mellom Minnesotas coach Kurt Rambis og NBA-dommer Bill Spooner. Reporteren hevder at Rambis ble lovet en "make-up call" etter at Spooner hadde blåst en foul i andre periode som Rambis var sterkt uenig i. I følge Spooner lovte han å se på situasjonen i pausen, men Rambis mente at dette ikke ga dem de to poengene de kunne ha fått. Reporteren har i etterkant skrevet om saken på Twitter og blir nå saksøkt av Spooner for påstander om at han lovte Minnesota at de skulle få noe tilbake. Søksmålet er på $75.000,- og krav om tilbaketrekking av påstanden.

Arkivbilde: NBA-dommer Bill Spooner og Chauncey BillupsMinnesota Timberwolves spilte mot Houston Rockets 24. januar, og da coach Kurt Rambis var sterkt uenig i en foul i andre perioden hadde NBA-dommer Bill Spooner svart at han skulle vurdere foulen i pausen. Så langt er alle enig om hva som skjedde. Men da Rambis hadde spurt hvordan dette skulle gi dem to poeng tilbake slutter enigheten.

I følge Spooner selv hadde han ikke svart noe på dette spørsmålet, men nå har reporter Jon Krawczynski lagt ut mer om hendelsen på Twitter. Det han har skrevet har fått Bill Spooner til å se rødt, og han varsler nå søksmål og krav om $75.000,- i erstatning og sletting av påstandene.

Journalisten er tilknyttet Associated Press, og publiserte følgende:

"Ref Bill Spooner told Rambis he'd 'get it back' after a bad call," tvitret Krawczynski. "Then he made an even worse call on Rockets. That's NBA officiating folks."

Dette ønsker selvfølgelig ikke veteranen med 22 sesonger bak seg i NBA å ha hengende på seg, men en talsmann for AP står på sitt og mener at dette er gjengitt slik det faktisk ble sagt. NBA foretok en offisiell etterforskning, men konkluderte med at dommeren ikke hadde gjort noe ureglementert i denne kampen.

I søksmålet som ble levert inn i Minneapolis på mandag står det følgende sentrale påstand: "Defendant Krawczynski's published Twitter statement knowingly, recklessly, and negligently implied to the NBA, the Coaches, the players, and to the viewing public that Referee Spooner intended to, and did, make a false officiating call on Coach Rambis' behalf in order to add points to the Timberwolves, a form of game fixing".

Minnesota tapte forøvrig kampen 129-125 hjemme i Target Center foran 11.983 tilskuere. Dommere i kampen var Bill Spooner, Eric Lewis og Violet Palmer. Kampfakta og video med høydepunkter på NBA.com.

Kilde: ESPN.com og USAToday.com