Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

NBA: Dyr ballkasting

NBA har jo laget en rekke regler for hva som er tillatt og hva som ikke er det, og felles for dem alle er at brudd på reglene koster penger. Denne ukens vinner av en bot fra Hr. Stu Jackson i NBAs ledelse er Orlands Magics Matt Barnes som i ren frustasjon kastet ballen opp på tribunen etter tapet for Miami på onsdag. Selv om han ifølge media har tenkt å appellere avgjørelsen ender han nok opp med å betale boten på $25.000,- som ble offentliggjort av NBA på lørdag.

I onsdagens tette oppgjør mellom Orlando Magic og Miami Heat var det, til tross for nesten-slagsmål og teknisk foul på Jermain O'Neal midtveis, slutten av kampen som hadde mest action. Med bare noen få sekunder igjen på klokken skyter Dwyane Wade det både han og de fleste andre trodde skulle bli vinnerskuddet, Miami lå under med med 1 poeng og hadde ballen.

Arkivbilde: NBA-dommer Derrick Stafford og Vince Carter.Til alles overraskelse bommet Wade stygt, men under kurven befant Michael Beasley seg og dunket returen i med 1,6 sekunder igjen på klokka. Dermed var stillingen 99-98 til Miami, og naturlig nok ble det litt diskusjon om det hadde vært goaltending eller ikke.

Men dommerne godkjente scoringen, og det var nok da Matt Barnes lot frustrasjonen ta overhånd og sendte ballen avgårde opp på tribunen. Coach Stan Van Gundy la ikke merke til det engang, og fikk ikke kjennskap til saken før NBA lørdag offentliggjorde boten på $25.000,-. Dommerne i kampen var Derrick Stafford (bildet), Sean Corbin og Sean Wright.

Van Gundy er selv godt kjent med NBAs praksis på "oppførselrelaterte" hendelser, og lot klokelig være å kommentere saken ytterligere til media. Hans kritikk av dommere medført nylig en ekstrautgift på $35.000,- som han nok ikke likte.

Barnes uttaler til media at han vil appellere avgjørelsen om at ballkastingen skal bøtelegges, men selv coach Bundy tror ikke han slipper unna og anbefaler spøkefullt at Barnes burde prøve å kaste penger til publikum i stedet:

"That's basically what he did," sa Van Gundy. "At least if you did that, it'd be the same amount of money, and you'd be very popular. If he threw $20,000 in cash, he'd be very popular."

Kanskje en god ide for noen og enhver, så bilr hvertfall publikum enda mer fornøyd!