NBU: Æresmedlem nr 8

Forbundsdommer Kjell Løvold fra Tromsø fikk i helgen svært hederlig omtale og livsvarig æresmedlemsskap i Norsk Basketballdommer Union, en utmerkelse kun syv andre dommere har fått før ham. På vegne av styret i NBU overrakte president Sturla Sand et diplom som et synlig bevis på æresmedlemsskapet.

Løvold har mange år bak seg som dommer på nasjonalt nivå, er innehaver av NBBFs Gullfløyte for 25 år som dommer og har i stor grad bidratt til arbeid med dommerutvikling. Søndag vanket det nok et hedersbevis.

I godt selskap med kjente dommernavn Stein Evju, Robert Persson, Knut Myhre, Geir Mattiasen, Jan Korshavn m. fl. ble Kjell Løvold i helgen nemlig utnevnt til æresmedlem i Norsk Basketballdommer Union, det åttende i rekken. Diplomet ble delt ut foran alle dommerkollegaene under helgens dommersamling i Oslo.

President Sturla Sand la også fram styrets begrunnelse:

Kjell Løvold tok kretsdommerkurs i 1982 og i 1990 ble det forbundsdommerkurs i Sverige med Jan Holmin som instruktør. Siden den gang har han vært aktiv i elitedommergruppen som en av de mest seriøse og dyktigste dommerne. I 2006 mottok han også NBBFs Gullfløyte for sine 25 år som basketballdommer. De siste 15 årene, fra BLNO startet i 2000 og frem til 2015 har Kjell Løvold dessuten vært rangert blant de tre beste dommerne i kåringen av årets dommer hele ti ganger, og tre ganger har han blitt kåret til ”Årets dommer”. Han er også den dommeren som har dømt flest NM-finaler på seniornivå. Kjell Løvold har gjennom mange år deltatt aktivt i dommerutvikling både lokalt og nasjonalt, og blir stadig benyttet som instruktør på NBBFs forbundsdommerkurs. Hans genuine engasjement for basketballsporten, og hans evne til stadig å ville utvikle seg selv og samtidig bidra til at andre dommere klarer det samme, gjør ham til et verdig æresmedlem i NBU.

Mer om NBUs æresmedlemmer her.