Firiligaen menn: Årets dommer

Grunnserien er ferdigspilt og "Årets Dommer" i Firiligaen menn er avgjort. Med stemmene fra coachene i ligaen, NBBFs dommerkomite og dommerinstruktører, er Top 3 kåret. Vinneren av årets avstemning, og dermed "Årets dommer", er Sturla Sand fra Oslo som vant utmerkelsen for fjerde gang.

Årets dommer 2022: Sturla Sand. Foto: Jan Korshavn.NBBFs administrasjon har innhentet stemmer fra de klubbenes coacher (10), og i tillegg har dommerkomiteen (1) og NBBFs dommerinstruktører (3) gitt sine stemmer.

Årets Top 3 blant dommerne i Firiligaen for menn ble dermed:

  • Sturla Sand
  • Viola Györgyi
  • Torkild Rødsand

Sesongens vinner, Sturla Sand fra Oslo, vinner prisen for fjerde gang på rad, han vant også i 2019, 2020 og 2021.

På 2. plass kom vår rutinerte FIBA-dommer Viola Györgyi fra Trondheim som er med blant "Top 3" for femte gang. På en 3. plass kom Torkild Rødsand som har 12 tidligere plasseringer på listen og har vært "Årets dommer" hele 5 ganger siden 2010. Hederlig innsats også fra Nikola Bejat og Simon Nordeide som kom på de to neste plassene.

Utmerkelsen ledsages av et trofe som ble delt ut i forbindelse med kvartfinalen mellom Bærum og Asker søndag ettermiddag.

Vi gratulerer!

Oversikt over tidligere vinnere finnes her på basketballdommer.com.

Logg inn/ut

Husk at du må være pålogget for å ha full tilgang til alle sider og tjenester. Velkommen igjen.

Dagens Pål

" Kult også å se dommere som virkelig legger seg i selen for å gjøre en så god jobb som mulig, vel vitende om at det er bøttevis av kritiske blikk som rettes mot jobben de gjør. "

Pål Berg

Følg oss på Facebook