NBA: Kort kamp på Nowitzki

Tirsdag kveld møttes Clippers og Mavericks i Dallas, og hva kunne vel bli en bedre bursdagsgave for 37-årige Jason Kidd enn muligheten til å lede laget til seier. Men det så mørkt i slutten av den tredje perioden da scoringsmaskinen Dirk Nowitzki forsvant i garderoben med to kjappe tekniske foul. Men Kidd tok over og leverte sesongbeste med 26 poeng og sikret seier med 106 - 96 i American Airlines Center i Dallas.

NBA-dommer Bill KennedyDet ble Jason Kidds kveld med sesongbeste 26 poeng der halvparten kom i begynnelsen av den siste perioden, en 22-3 start til hjemmelaget. En viktig start på perioden ettersom scoringsmaskinen Dirk Nowitzki ble utvist i slutten av den tredke perioden etter å ha scoret 18 poeng på omtrent like mange minutter.

Med kun 44 sekunder igjen av den tredje perioden blir Dirk avblåst for en frustrasjonsfoul etter å ha mistet returen til spilleren som åpenbart dytter ham i ryggen.

NBA-dommer Bill Kennedy liker ikke tilbakemeldingen og gir Nowitzki først en teknisk foul, ifølge CNN med ordlyden ''Bam! Right there!", og deretter nok en teknisk foul med tilhørende bortvisning når spilleren fortsetter ordvekslingen.

"That was a bad decision by Dirk," sa Mavericks coach Rick Carlisle . "It put the team in a terrible situation and he knows it was wrong. If you get a technical, you get one and make your point and you've got to let it go. He is too important to us."

Men med en opplagt Jason Kidd på laget ble det likevel seier til jubel for de 19.705 fremmøtte. For tyske Dirk Nowitzki ble det opphold i garderoben for første gang siden 26. desember 2008 da han ble utvist mot Utah Jazz.

Dommere i American Airlines Center i Dallas denne kvelden var Bill Kennedy, Michael Smith og Haywoode Workman.

Kilde: NBA.com