Györgyi får lokal pris i Sør-Trøndelag

Vår internasjonale FIBA-dommer Viola Györgyi har gjort seg bemerket i Sør-Trøndelag Idrettskrets som dommer på toppnivå i Norge og ikke minst hennes internasjonale nominasjoner til VM for U17 de to siste årene. Sør-Trøndelag Idrettskrets har årlig et arrangement der de deler ut priser i ulike kategorier, og i oktober får Györgyi prisen som "Årets nykommer" under Idrettens Hederskveld i Trondheim.

Årets nykommer: FIBA-dommer Viola GyörgyiI en pressemelding fra Sør-Trøndelag Idrettskrets offentliggjøres prisvinnerne i kategorier som "Årets toppidrettsprestasjon" for kvinner og menn, "Årets nykommere", "Årets lag" etc., og det er svært gledelig for NBBF og dommerkomiteen at Viola Györgyi nå har fått hedersprisen "Årets nykommer" for sin prestasjon som dommer nasjonalt og internasjonalt.

Alle vinnerne inviteres til en høytidelig festkveld på Clarion Hotel & Congress Trondheim fredag 7. oktober der det i tillegg til prestasjonspriser også blir delt ut ildsjelspriser og stipendier. Det er 7. året at en slik "Idrettens Hederskveld" arrangeres i Trondheim.

Om Viola sier pressemeldingen følgende:

Viola Györgyi, Singsaker Basketballklubb, er ansatt som daglig leder i NBBF Region Midt. Hun er ikke bare en god leder for regionen, hun er som kjent også en meget god dommer. Hun har blitt lagt merke til internasjonalt og får stadig nye dommeroppdrag. Et tydelig tegn på hennes status som internasjonal dommer fikk hun under FIBA World Championship for U17 i Zaragoza i Spania. Hun dømte kvartfinale, semifinale og selveste finalen i begynnelsen av juli. Norges Basketballforbund mener at dette er opplagt det beste en norsk dommer har oppnådd i basketballhistorien. FIBA Europe har valgt ut en gruppe unge dommere som de mener har potensiale for et høyere nivå innen internasjonal dømming – FIBA Europe har invitert Viola!

Vi gratulerer Viola med utmerkelsen og ønsker henne en hyggelig stund under Idrettens Hederskveld i oktober.