BLNO: Årets dommer

Årets BLNO-finale ble avviklet i Bergen i helgen, og der ble som vanlig navnet på "Årets Dommer" offentliggjort. Stemmene fra de ti coachene og NBBFs dommerkomite gir sesongens "Top 3" og vinneren blir altså "Årets Dommer". Vinneren er Kjell Løvold fra Tromsø som vant utmerkelsen for 4. gang, og på de neste to plassene finner vi merkelig nok fire dommere.

Årets dommer i BLNO: Kjell Løvold. Foto: Jan KorshavnNBBFs administrasjon har innhentet stemmer fra de 10 BLNO-lagenes coacher på en slik måte at alle skulle liste opp tre dommere i rekkefølgen 1-2-3 som de mente fortjente en slik utmerkelse.

Dommerkomiteen har også gitt sin stemme på tilsvarende måte.

Årets Top 3 blant dommerne i BLNO ble dermed:

  • Kjell Løvold (14p)
  • Torkild Rødsand (12p)
  • Viola Györgyi, Per-Kristian Larsen, Sturla Sand (7p)

Sesongens vinner, Kjell Løvold fra Tromsø, vinner for fjerde gang. Han er med på listen for trettende gang, og den ellevte strake (!), siden BLNO startet sesongen 2000/01. Bemerkelsesverdig i seg selv og et fortjent bevis på at gode forberedelser og seriøst arbeid betaler seg i lengden.

På andre plass finner vi Torkild Rødsand fra Oslo, han har vært nominert blant "Top 3" syv ganger tidligere. Med stadig bedre dommeroppdrag internasjonalt har Rødsand utviklet seg til et meget habil dommer med godt grep på store utfordringer også utenfor landegrensene.

Denne sesongen finner vi hele tre dommere på tredje plass. For Viola Györgyi er det den andre nominasjonen til "Top 3"; en viktig anerkjennelse for den merkbare og store forbedringen hun har oppnådd de to siste sesongene. PK Larsen er med på listen for sjette gang på syv sesonger og har med jevne og gode prestasjoner gjennom sitt solide kampantall bevist at han er en av NBBFs beste dommere. Sturla Sand er nominert inn på listen for første gang, et bevis på at han har tatt et steg opp gjennom sin fokus på utvikling og med et meget solid kampantall denne sesongen.

På de neste plassene kom Nikola Bejat (Stavanger), Per Brunæs (Sandefjord), Andreas Lind (Nøtterøy), Mindaugas Brusokas (Bærum), Arnstein Gloppen (Bærum) og Bartek Maka (Sandefjord).

Utmerkelsen ledsages av et trofe som ble delt ut til Løvold under helgens NM-finale i Frøya Arena, og de tre dommerne får også et symbolsk stipend som ekstra påskjønnelse for deres gode innsats denne sesongen.

Redaksjonen gratulerer på vegne av seg selv, NBBF og alle dommerkollegaene med vel gjennomført sesong!

Oversikt over tidligere vinnere finnes her på basketballdommer.com.