Scania Cup 2017

Etter en liten glipp i fjor fra arrangøren er Norge tilbake i Scania Cup med en delegasjon dommere. Tre unge dommere er påmeldt til årets utgave av den tradisjonsrike turneringen. Scania Cup regnes som uoffisielt nordisk mesterskap for aldersbestemte klasser. Arrangementet holder meget høy standard, og det benyttes tre dommere i kampene. FIBA Europe er involvert i noe av opplegget rundt dommerne, og stiller med instruktører og forelesere.

Zaki Khan og Amir Suljevic til Scania CupSödertälje BBK har i over 30 år arrangert påsketurneringen Scania Cup, og i perioden 14. - 17. april 2017 er det klart for nok en turnering i Södertälje utenfor Stockholm.

Inviterte lag fra hele Norden, Sverige, Norge, Danmark, Island og Finland, møtes i denne prestisjetunge turneringen som i mange år har blitt regnet som uoffisielt nordisk mesterskap for ungdomslag. I årets turnering er det hele 162 påmeldte lag, ni norske klubber er å finne på cupens oversikt.

I over 25 har det vært norske dommere i denne turneringen, og i år er det altså tre påmeldte dommere:

De to unge forbundsdommerne Zaki Khan (Oslo) og Amir Suljevic (Bergen) reiser over til Södertälje denne påsken og får følge av regionsdommer Semjon Buldakov fra Trondheim som er en av deltakerne på NBBFs nasjonale talentprogram.

Det benyttes 3 dommere i kampene, og hver dommer må regne med å dømme 9-12 kamper. Det arrangeres derfor en 3PO-clinic før selve turneringen starter fredag. Arrangøren lover evaluering av 4-7 kamper pr dommer og benytter erfarne instruktører fra inn- og utland.

Turneringen er i tillegg en del av FIBA Europes camp for National Referees, dommere som er aktuelle for å få lisens som internasjonale dommere de nærmest årene.

Vi regner med å komme tilbake med noen inntrykk og en liten oppsummering fra årets utgave senere.