NBBF: Klaar til Bergen

I ettermiddag starter NM for U19 i Bergen, og NBBF får besøk av den svenske dommerinstruktøren Lars Klaar. Sammen med dommerkomiteens leder Jan Korshavn skal han jobbe med dommerevaluering gjennom mesterskapets 46 kamper på tre dager. Klaar er tidligere internasjonal dommer og nå anerkjent dommercoach både for FIBA og Euroleague.

NBBFs dommerkomite har for andre året på rad satt dommerutvikling på kartet når det arrangeres NM for ungdomslag. Erfaringene fra U19-turneringen i Tromsø i 2016 gjorde at det satses ytterligere på denne sesongens mesterskap, og det ble tidlig sendt invitasjon til Lars Klaar om å hjelpe til med dette arbeidet.

Klaar kommer i løpet av helgen til å observere et antall kamper og det vil bli jobbet mye rundt posisjonering i 3PO, ansvarsområder, kommunikasjon i et crew og selvfølgelig kvaliteten på avgjørelsene som tas. Dommerkomiteens leder Jan Korshavn er ansvarlig for dommeroppsettet og den faglig gjennomføringen og skal assistere Klaar med observasjon av kampene i Bergen.

 

Lars Klaar, med lang fartstid som internasjonal dommer for FIBA og Euroleague og nasjonal dommer i både Sverige og Norge, er en anerkjent internasjonal "dommercoach" og observatør fra Sverige. Han har ved en rekke tidligere anledninger deltatt i NBBFs dommerutviklingsarbeid og har også vært tilstede på flere dommersamlinger og turneringer i Norge.