Featured

NBBF: Óskarsson til Bærum

I ettermiddag starter NM for U16 i Bærum, og NBBF får besøk av den islandske dommerinstruktøren Kristinn Óskarsson. Sammen med NBBFs internasjonale dommerinstruktør Tor Chr. Bakken skal han jobbe med dommerevaluering gjennom mesterskapets 46 kamper på tre dager. Óskarsson er tidligere internasjonal dommer og nå anerkjent instruktør for FIBA.

NBBFs dommerkomite har for andre året på rad satt dommerutvikling på kartet når det arrangeres NM for ungdomslag. Erfaringene fra U16-turneringen i Bergen i 2016 gjør at det nå satses ytterligere på årets NM, og Kristinn Óskarsson stiller velvillig opp sponset av FIBA.

Óskarsson kommer i løpet av helgen til å observere et større antall kamper og det vil bli jobbet mye rundt posisjonering i 3PO, ansvarsområder, kommunikasjon i et crew og selvfølgelig kvaliteten på avgjørelsene som tas.

Dommerkomiteens leder Jan Korshavn er ansvarlig for dommeroppsettet og er tilstede deler av lørdagn, men det blir Tor Chr. Bakken som sammen med Óskarsson tar den faglige gjennomføringen og observerer dommerne under NM for U16.

 

Kristinn Óskarsson har lang fartstid som internasjonal dommer for FIBA og nasjonal dommer på Island, er en anerkjent internasjonal dommerinstruktør. Han har ved flere tidligere anledninger deltatt i NBBFs dommerutviklingsarbeid og har også vært tilstede på NBBFs dommersamlinger.