NBBF: Forbundsdommerkurs i høst

NBBFs dommerkomite planlegger å avholde nytt forbundsdommerkurs i oktober/november og sender i disse dager ut invitasjon til alle regioner og noen utvalgte dommere. Kurset er på 40 leksjoner fordelt på to helger og disse vil bli avholdt i Oslo en helg i oktober og en i november. Det kreves godkjent kurs og praktisk eksamen for å kunne bli autorisert som forbundsdommer.

Norges Basketballforbunds dommerkomite inviterer nå til forbundsdommerkurs helgen 13. - 15. oktober og 10. - 12. november, begge helger er kurset lagt til Scandic Vulkan i Oslo. Kurset består av 40 leksjoner med teori, dommerteknikk, forelesninger, teoriprøve, kondisjonstest, videodiskusjoner, spilleregler og mye mer. Sist kurset ble holdt var høsten 2015.

Alle regioner og deltakerne på NBBFs Taleneprogram har fått invitasjonen der det også fremgår påmeldingskrav og hva som må til for å bestå kurset og kunne bli autorisert som forbundsdommer. Minimum er 80% på skriftlig teoriprøve og bestått kondisjonstest, da kan man få praktisk eksamen som består av å dømme 2-3 kamper på nasjonalt nivå med sensorer.

Prøver og autorisasjon må være bestått innen utgangen av sesongen 2017/18.

Deltakeravgift er satt til kr 3.000,- og NBBF dekker flyreise og overnatting for tilreisende deltakerne. All undervisning foregår på norsk og deltakerne må kunne stille med PC/Mac eller minimum nettbrett. Instruktørene kommer fra NBBFs dommerkomite og utvalgte toppdommere.

Påmeldingsfrist er satt til 6. august 2017, og denne sendes til NBBFs administrasjon ved Torkild Rødsand på epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..