Løvold gir seg som dommer - blir instruktør

Etter 28 sesonger som dommer på elitenivå legger Kjell Løvold fra Tromsø fløyta bort, lørdagens kamp på Kongsberg ble hans 33. NM-finale for menn, trolig flere enn noen andre dommere. Nå venter nye oppgaver som dommerinstruktør for NBBF på mannen som selv har dømt over 1200 basketballkamper.

Finale nr 33: Kjell Løvold (v.) i sin siste kamp sammen med PK Larsen og Joakim Arroub på Kongsberg. Løvold startet som basketballdommer i 1981, men det var først etter at han tok forbundsdommerkurs i Sverige i 1990 at det ble fart på sakene.

Fra 1989 ble han med i NBBFs dommergruppe for nasjonale serier og etablerte seg raskt som en dyktig forbundsdommer med mange sluttspillnominasjoner, fra 1994 har han vært på finaleoppsettet hver eneste sesong med unntakt av det året han hadde en pause.

Siden har det blitt over 1200 basketballkamper, lørdagens NM-finale mellom Kongsberg og Asker ble den 33. finalen og hans elitekamp nummer 592.

Ingen andre har like mange kamper i BLNO, Løvold er den eneste dommeren som har vært aktiv gjennom hele 2000-tallet og står dermed med over 300 kamper i NBBFs øverste serier for menn. Nylig rundet han også 100 sluttspillkamper i BLNO.

Ingen andre har fått like mange stemmer fra coachene i Top3 og Årets dommer heller; Hele 14 ganger står han på listen, 12 strake år inkludert hans siste sesong nå i 2017/18, tilsammen også "Årets dommer" 4 ganger. Det står det respekt av.

Hans unike erfaring og kompentanse er også bakgrunnen for at NBBFs dommerkomite har rekruttert ham som dommerinstruktør. Han har ved flere anledninger vært en av hovedinstruktørene på NBBFs forbundsdommerkurs og i begynnelsen på 2018 deltok han også på FIBAs kurs for internasjonale dommerinstruktører (FRIP). Nå blir det fokus på dommerutvikling fra høsten av.

Men før arbeidet med videreutvikling av forbundsdommerne starter er det grunn til å takke for lang og tro tjeneste, Løvold er høyt ansett og respektert blant både spillere, coacher og sine meddommere, og vi tror alle er med når vi nå sier:

Vel blåst, Kjell.