BLNO menn: Årets dommer

Den første BLNO-finalen ble spilt på Kongsberg i går, og der ble navnet på "Årets Dommer" offentliggjort. Stemmene fra de ti coachene i BLNO menn og NBBFs dommerkomite gir sesongens "Top 3" blant dommerne og vinneren blir altså "Årets Dommer". Vinneren er Sturla Sand fra Oslo som vant utmerkelsen for første gang.

Årets dommer 2019: Sturla Sand. Foto: Jan Korshavn.NBBFs administrasjon har innhentet stemmer fra de 10 BLNO-klubbenes coacher på en slik måte at alle skulle liste opp tre dommere i rekkefølgen 1-2-3 som de mente fortjente en slik utmerkelse.

Dommerkomiteen har også gitt sin stemme på tilsvarende måte.

Årets Top 3 blant dommerne i BLNO ble dermed:

  • Sturla Sand (20p)
  • Torkild Rødsand (14p)
  • Nikola Bejat (9p)

Sesongens vinner, Sturla Sand fra Oslo, ble FIBA-dommer høsten 2017 og en av forbundsdommerne som dømmer absolutt flest kamper på nasjonalt nivå. Det er første gang Sand mottar denne utmerkelsen, han har klatret til topps fra en solid 2. plass i fjor og en delt 3. plass sesongen før.

På en solid 2. plass kom Torkild Rødsand som har 9 tidligere plasseringer på listen og har vært "Årets dommer" hele 4 ganger siden 2010.

På 3. plass kom rutinerte Nikola Bejat fra Stavanger som er med blant "Top 3" for første gang. Også Bejat kvalifiserte seg som FIBA-dommer høsten 2017 og har gjort store fremskritt de to siste sesongene.

På de neste plassene kom Mindaugas Brusokas (Drammen), Viola Györgyi (Trondheim), Per Brunæs (Sandefjord), Andreas Lind (Tønsberg) og PK Larsen (Oslo) og Mantas Buinauskas (Bergen).

Utmerkelsen ledsages av et trofe som ble delt ut til Sand under gårsdagens NM-finale på Kongsberg, og de tre dommerne får også et symbolsk stipend som ekstra påskjønnelse for deres gode innsats denne sesongen.

Redaksjonen gratulerer på vegne av seg selv, NBBF og alle dommerkollegaene med vel gjennomført sesong!

Oversikt over tidligere vinnere finnes her på basketballdommer.com.