Scania Cup 2019

Norske lag har gjort det bra i den tradisjonsrike turneringen Scania Cup i Södertälje nå i påsken. Cupen regnes som uoffisielt nordisk mesterskap for aldersbestemte klasser. Arrangementet holder meget høy standard, og det benyttes tre dommere i kampene. Denne påsken er fire unge dommere med blant dommerne i Scania Cup.

Alex Reiertsen i aksjon i Scania Cup. Foto: Astrid Hagland Gjerde.Södertälje BBK har i over 30 år arrangert påsketurneringen Scania Cup. Inviterte lag fra hele Norden; Sverige, Norge, Danmark, Island og Finland, møtes i denne prestisjetunge turneringen som i mange år har blitt regnet som uoffisielt nordisk mesterskap for ungdomslag.

I årets turnering er det hele 155 påmeldte lag, ni norske klubber med hele 20 lag er å finne på cupens oversikt. Kongsberg Miners vant sin klasse og i dag spiller også Ulrikens J2003 finale. Les mer om de norske lagene på NBBFs nettside.

I snart 30 år har det vært med norske dommere i denne turneringen, og i år er det Alexander Reiertsen, Josefine Caroline Stokke Haugom, Gabriel Ochoa Svendberg og Alexander Ochoa Svendberg som representerer Norge.

De har denne uken deltatt på en innledende camp med noen av verdens beste instruktører og er med i dommergruppen som sikrer det høye sportslige nivået på denne turneringen. Cupen er en glimrende anledning til å utvikle seg som dommer samtidig som man treffer dommere og instruktører fra mange land.

Blant navnene på internasjonale dommerinstruktører finner vi Lars Klaas, Alan Richardson, Luigi Lamonica, Richard Stokes, Ronnie Nunn m.fl. og dommerne blir evaluert gjennom turneringen før det nomineres til sluttspill og finaler.

Alle de norske dommerne har fått oppdrag i sluttspill med både åttendelsfinaler og kvartfinaler. Alexander Svendberg fikk semifinale i G2003 og både Alexander Reiertsen og Josefine Haugom fikk bronsefinale J2006.