NBBF: Dommersamling i Oslo

NBBF: Dommersamling i Oslo

Den første helgen i september samles alle dommere som skal dømme i nasjonale serier til NBBFs årlige seminar, og i år er samlingen lagt til Ullevål stadion og Domus Athletica. Dommerkomiteen har invitert Lars Klaar som instruktør og stiller i tillegg med egne fagpersoner. Det blir også et bidrag fra landslagstrener Matthias Eckhoff som skal holde et foredrag om taktiske elementer i moderne basketball.

Dommergruppen skal i løpet av helgen gjennom obligatorisk kondisjonstest og regeltest, i praksis de samme testene som benyttes av det internasjonale basketballforbundet FIBA. Det blir også i år en gjennomgang av erfaringene fra forrige sesong, og ellers blir det litt om dommerutvikling, 3PO mekanikk og noen spesifikke fokusområder. Og hvis tiden tillater det blir det også felles diskusjon rundt utvalgte videoklipp.

Dommerne får besøk av landslagscoach Matthias Eckhoff som er invitert til å snakke om ulike taktiske elementer i moderne basketball for å bidra til økt spilleforståelse i dommergrupppen, og den internasjonale dommerinstruktøren Lars Klaar som med bred dommerfaglig bakgrunn fra både FIBA og Euroleague er en av de mest kompetente ressurspersonene innenfor dommerutvikling i Europa.

På samlingen deltar også FIBA National Instructor Kjell Løvold som i tillegg til å være instruktør for NBBF, også er ansvarlig for all oppfølging av de internasjonale dommerne overfor FIBA. Resultatene av deres tester skal rapporteres inn til FIBA flere ganger i året og er avgjørende for å beholde lisensen som FIBA-dommere.

Etter at Arbiter Sports ikke lenger er tilgjengelig som administrasjonsverktøy, vil dommerne også få en gjennomgang på hvordan NIFs TurneringsAdmin nå skal benyttes til å administrere dommere og dommeroppdrag for NBBF. Eivind Jensen fra NBBFs administrasjon vil stå for denne delen av programmet.

Samlingen holdes på Idrettens Hus på Ullevål stadion med løpetest i nærliggende Domus Athletica. Faglig ansvarlig for arrangementet er dommerkomiteens leder Torkild Rødsand.