Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

To nye forbundsdommere

I forbindelse med vårens forbundsdommerkurs der 11 aspiranter fra store deler av Norge deltok, har det vært avholdt både kondisjonstest og teorieksamen med fokus på spillereglene. Av de elleve som gjennomførte kurset, ble seks invitert med på høstens dommersamling, og de har allerede mange kamper bak seg i nasjonale serier. I den senere tiden har NBBFs dommerkomite startet med siste fase av utdanningsopplegget der aspirantene må dømme 1-3 kamper i Kvinneligaen og 1M med en observatør tilstede. Nylig ble det klart at de to første aspirantene har kommet gjennom nåløyet og har fått autorisasjon som forbundsdommere, en fra Oslo og en fra Bergen.

Norges Basketballforbunds dommerkomite kjørte et 40-leksjoners forbundsdommerkurs over 2 helger før sommerferien, en i Oslo den siste helgen april og en i Bergen i begynnelsen av juni.

De 11 aspirantene som gjennomførte det intensive kurset, det var nemlig 13 påmeldte, måtte gjennom FIBAs kondisjonstest, grundig gjennomgang av de offisielle spillereglene og internasjonale regeltolkninger, fordel/ulempe-prinsippet, dommerpsykologi og konflikthåndtering m.m., og den siste kurshelgen ble avsluttet med teorieksamen.

Basert på resultatene av testene på kurset, og senere avholdte tester, ble 6 av aspirantene invitert med på høsten samling for dommere i nasjonale serier, og disse har også fått dømme en god del kamper denne høsten.

Siste fase av utdanningsopplegget er praktisk eksamen, med andre ord dømming av kamper med en dommerobservatør tilstede som evaluerer aspirantene på viktige punkter som kampavvikling, kontroll, dommerteknikk, bedømming av fouls og overtredelser, anvendelse av fordel/ulempe, tegngiving etc., og dette gjennomføres over 2-3 kamper i KL og 1M.

De to første aspirantene har nå ifølge basket.no blitt godkjent som forbundsdommere under Norges Basketballforbund, og disse er:

  • Per Røgeberg (29) fra Oslo
  • Simon Nordeide (20) fra Bergen

På vegne av alle forbundsdommerkollegaer gratulerer vi med autorisasjonen og ønsker lykke til videre!