Begynner med håndball

Dommerkomiteens leder Jan Korshavn har bestemt seg for å slutte i dommerkomiteen etter denne tingperioden, og forlater basketballsporten etter 30 år. Korshavn har nå gjennomført grunnleggende kamplederkurs i håndball og vil fra sesongen 2018/19 bli å finne med fargede kort i lomma sammen med sin 17-årige datter Henriette. Begge kommer til å starte som håndballdommere i Fredrikstad Cup, Norges største håndballcup.

ÅRETS APRILSPØK:

Etter å ha brukt så godt som all fritid på basketball de siste 30 årene som spiller, trener, tillitsvalgt og dommer, setter Korshavn nå et punktum for sitt engasjement med den store røde ballen.

Datteren har vært aktiv spiller i 10 år, men nå har hun lyst til å begynne å dømme og med en pappa som har erfaring fra nærmere 2000 basketkamper og internasjonale dommeroppdrag, var det nærliggende for de to å bli dommerpar i håndball.

Begge har allerede gjennomgått det grunnleggende kamplederkurset i regi av NHH Region Øst og skal også dømme i de laveste årsklassene i Norges største håndballturnering - Fredrikstad Cup - som arrangeres i nettopp Fredrikstad i pinsen.

Deretter blir det nye dommerkurs og observasjoner med instruktører før de kan være aktuelle for vanlige seriekamper fra seriestart høsten 2018. Til å begynne med blir det aldersbestemte klasser, men målet er å få oppdrag i 2. divisjon innen 2019.

Korshavn har med unntak av en 2-årsperiode vært med i NBBFs dommerkomite siden 1994, men ønsker nå å fokusere på barnas idrettsengasjement og spesielt familiens nye dommertalent. Det blir derfor ikke aktuelt med gjenvalg våren 2018 da NBBF avholder sitt Ting.