Ny hovedsponsor til dommerne

En ny og lovende sponsormulighet har plutselig blitt aktuelt for de norske basketballdommerne. En anerkjent amerikansk klesprodusent har gjennom sine kontakter i norsk idrett sett på muligheten for nye markeder, og i vinter har samtalene med representanter for både basketball- og hockeydommerne blitt ført i all hemmelighet i lokalene til industriselskapet Goodtech Solutions i Oslo. Firmaet har i lengre tid vært involvert som samarbeidspartner for noen utvalgte idrettsutøvere, men har nå sammen med det amerikanske firmaet Loudmouth tenkt å bidra også på andre fronter. For basketballdommerne er avtalen verdt et større kronebeløp i tillegg til en femårs utstyrsavtale og årlige stipendreiser til USA.

Idrettsinteressen har alltid vært stor i firmaet Goodtech Solutions (tidligere Cronus Engineering), både tidligere og nåværende ansatte har vært på det norske landslaget i curling, og OL-medaljer har det også blitt ved flere anledninger. Firmaet har også engasjert seg på sponsorsiden, og etter å ha sett den oppmerksomheten landslaget fikk med sine s.k. "klovnebukser" under OL i Vancouver, har man nå gått i kompaniskap med den amerikanske klesprodusenten Loudmouth Golf.

Norges OL-lag i curlingFirmaet har opplevd en eksplosiv interesse for sine bukser, og toppsjefen Larry Jackson er svært fornøyd. Loudmouth Golf ble i sin tid ble gjort kjent av golferen John Daly.

Storspillet til Thomas Ulsrud, Torger Nergaard (ansatt i Goodtech), Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson i OL, kombinert med den enorme eksponeringen som buksene har fått, har gitt klingende mynt i kassen.

Denne oppmerksomheten har fanget interessen til Goodtech-konsernet som etter sitt navnebytte i mai 2009 ønsker størst mulig fokus rundt sitt nye merkenavn.

I vinter har det blitt knyttet kontakt mellom Loudmouth og representanter for flere andre idretter i Norge som kan benytte firmaets iøynefallende langbukser, og nylig ble det klart at både hockey- og basketballdommerne får nye bukser fra Loudmouth kommende sesong.

Men det blir snakk om en noe mer diskret variant enn den "blå-rød-hvite" utgaven til OL-guttene, fargekombinasjonene kommer til å gå i to-tre gråtoner på sort bakgrunn. Goodtech vil stå ansvarlig for håndteringen av avtalen i Norge og oppfølgingen av de forpliktelsene begge parter binder seg til i avtalen.

Ronnie NunnAvtalen med basketballdommerne har flere spennende momenter, bl.a. muligheten for stipendreiser til USA med kontakt innenfor NBAs dommermiljø. Larry Jackson er nemlig fetteren til Stu Jackson, Senior Vice President i NBA, og han har allerede nå lovet bort to årlige plasser på en av deres åpne "summer camps" med kjente forelesere som Joe Crawford, Dick Bavetta og Ronnie Nunn (bildet).

I år er denne campen lagt til Boston i perioden 12.-15. august, og stedet er Sheraton Colonial Hotell & Conference Center i Wakefield.

I tillegg kommer et sekssifret beløp som skal øremerkes NBBFs rekruttering og oppfølging av yngre dommere, samt leveranse av inntil 200 par bukser de kommende fem sesongene. Det er ventet at representanter for Norsk Basketballdommer Union og Norges Basketballforbund vil godkjenne de siste punktene på kravlisten til Loudmouth Golf og Goodtech Solutions i løpet av april slik at den formelle avtalen kan inngås i god tid før sommeren.

Dagens avtale med JS Sport videreføres med bruk av samme dommerskjorter, jakker, sko, fløyter etc. som inneværende sesong, men buksene fra Spalding utgår altså kommende høst.

Spørsmål omkring avtalen rettes til NBUs president Lars Ryde.