Dommersamlingen flyttes til Riga

NBBFs dommerkomite har fått et unikt tilbud fra FIBA Europe som tilbyr mindre nasjoner en pakkeløsning med dommersamling og overnatting til en meget gunstig pris. Under høstens Eurobasket har man tilgang på mange ressurspersoner, og kostnadene ved en slik løsning blir som et arrangement i Oslo. NBBFs dommersamling flyttes dermed til Riga og en uke fram til den første helgen i september.

NBBF: Luigi Lamonica til DS15ÅRETS APRILSPØK:

NBBF har i mange år fått hjelp av FIBA Europe til å hente inn internasjonale dommerinstruktører til sine høstsamlinger, men i år blir tilbudet til flere av de mindre basketnasjonene kraftig utvidet under Eurobasket i september. For en rimelig egenandel, i praksis omtrent det samme som det koster å holde dommersamling i Oslo, får man en konferansepakk med hotell og halvpensjon fredag til søndag, samt tilgang på en egen dedikert internasjonal foreleser både lørdag og søndag.

FIBA Europe har informert NBBF om at de har nominert italienske toppdommeren Luigi Lamonica som hovedforeleser, han vil få ansvaret for to sett med forelesninger og en videodebatt lørdag før kampene starter. Lamonica er regnet som en av de beste dommerne i Europa og har også vært foreleser for NBBF under dommersamlingen i Oslo i 2008.

For de norske dommerne blir det dermed aktuelt å samles under gruppespillet i Riga, Latvias hovedstad, helgen 4.-6. september, altså en uke senere enn tidligere annonsert. Avreise vil bli tidlig fredag ettermiddag fra Rygge til Riga, og avreise hjem søndag kveld. Detaljer om flytider vil bli sent ut fra NBBFs administrasjon senest 1. mai.

Det er lagene i gruppe D som spiller sine kamper i Riga: Estland, Latvia, Litauen, Ukraina, Belgia og Tsjekkia. Spesielt kampene mellom de baltiske landene blir noen godbiter selv om Litauen og Ukraina kan tenkes å være favoritter i denne gruppen. Mer info om gruppene her.

I vår pakke er billettene til kampene lørdag mellom Belgia og Latvia kl. 18:30 og Lituaen - Ukraina inkludert. Søndag får vi se Estland mot Belgia 15:30 før avreise hjem til Norge.

På grunn av tidsfrister for bestilling av hotell på NBBF har en snarlig avklaring på antall deltakere. Avreise blir altså fredag 4. september fra Rygge med retur søndag kveld fra Riga til Rygge.

Dommere som ønsker å være med må snarest sende Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. som vil sette sammen påmeldingslisten fra NBBF.

I samme mail må man indikere om man vil legge til kr 500,- for å få enkeltrom begge netter. I motsatt tilfelle blir det foretatt en romfordeling før listen sendes FIBA rett over påske.

Dommere som ikke kan være med må uansett avlegge både teoriprøve og kondisjonstest innen 10. september. På grunn av færre kamper også kommende sesong vil resultatene av prøvene tillegges stor vekt.

Vel møtt i Riga.