NBA: Flagrant foul

Lørdag kveld møttes Hornets og Jazz i Salt Lake City, og det ble en knusende seier for hjemmelaget der alle kom på scoringslisten. Men det var foulen som Hornets David West begikk mot hjemmelagets Kyle Korver som fikk størst fokus. Veterandommer Joe Crawford var imidlertid godt plassert og det hele endte med utvisning av West i slutten av den første perioden. I NBA har man to grader av "flagrant foul", og Penalty 2 som denne betyr bortvisning. Det fine er at dommerne har mulighet til å se situasjonen på video før man tar den endelige beslutningen.

NBA-dommer Joe CrawfordNew Orleans Hornets var noe skadeskutte før lørdagens kamp, og det gjorde Utah seg umiddelbart nytte av. Alle som spilte noterte seg for poeng, og etterhvert fikk benken til Jazz plenty med spilletid og sikret seier med overbevisende 106 - 86 foran 18.766 tilskuere i Energy Solutions Arena i Utah.

Men det var en hendelse i slutten av den siste perioden som fikk fokus fra både spillere og dommere. Med 1:50 igjen av den første perioden går Utahs Kyle Korver på en tilsynelatende åpen lay-up da David West kommer fra siden og slår Korver kraftig over hode med armen.

Slike foul liker man like dårlig i NBA som i FIBA, og en godt plassert NBA-dommer Joe Crawford blåste da også foulen og bestemte seg kort tid etter for at dette var en s.k. "flagrant foul, penalty 2" som også betød kroken på døra for David West i denne kampen. Se flere eksempler på slike fouls i NBAs video rulebook.

Dommere i kampen var, foruten veteranen Crawford, Jason Phillips og Leroy Richardson.