NBA: Hektisk påske

Det er påske og for de fleste ferietid med mye ro og familiekos. Men i NBA ruller serien videre, og i de siste kampene har det vært en rekke hendelser der dommerne har havnet i fokus. Spillere som har bannet på pressekonferansen over dømmingen, og hektisk bruk av tekniske foul for å bli kvitt coacher som bokstavelig talt har gått over streken, hører til ingrediensene i dagens oppsummering fra verdens tøffeste basketliga.

Vi starter vår uhøytidelig oppsummering med onsdagens kamp mellom Boston Celtics og Oklahoma City Thunder, en kamp de grønne tapte med 109 - 104. Bostons forward Kevin Garnett ble fredag ilagt en bot på $25.000,- for å ha kritisert dommerne og brukt uegnet språk på pressekonferansen etter kampen.

Garnett siktet til at Thunders forward Kevin Durant fikk skyte 15 straffekast da han uttalte følgende til journalistene: "I thought we were playing Michael [xxxxxx] Jordan the way he was getting the whistle. Durant damn near shot more free throws than our whole team."

Arkivbilde: Coach Gregg Popovich og tidligere NBA-dommer Blane Reichelt prøver seg på en liten "stare down"

Fredag var det hett i San Antonio som hadde besøk av Orlando Magic. Med kun 4:30 spilt av den første perioden fikk hjemmelagets coach Gregg Popovich sin første tekniske foul for å protestere på de tre første foulene til  Tim Duncan som deretter måtte sitte resten av perioden.

Når Popovich senere i den andre perioden kranglet med NBA-dommer Tony Brown om en foul på Dwight Howard ble det nok en teknisk foul og dermed bortvisning av Popovich. Assistant coach Mike Budenholzer tok over resten av kampen og sikret også seier med 112 - 100.

Fredag spilte også Milwaukee Bucks mot Charlotte Bobcats, og kampen ble ikke spesielt lang for Charlottes coach Larry Brown. I den andre perioden skjedde en episode som involverte Bobcats forward Gerald Wallace som havnet på gulvet etter en tøff screen fra Kurt Thomas.

En kommentar fra Brown fremskaffet en teknisk foul fra NBA-dommer Bill Spooner, og ettersom Brown fortsatte sin protest mot dømmingen kom også den andre tekniske foulen i løpet av tre sekunder.

Før Brown forlot hallen stoppen han et øyeblikk hos Michael Jordan som satt ved siden av Bobcats lagbenk. Det er andre gang Brown ble utvist denne sesongen, den første var i kampen mot Utah 24. februar.

Kilde: NBA.com