NBA: T-party i Orlando

Det var lite påskestemning å spore i Orlando på søndag også, hele ti tekniske foul i en og samme kamp hører til sjeldenhetene. Hjemmelaget Magic hadde besøk av Memphis Grizzlies, og kampen ble noe preget av hendelsene i den tredje perioden da spillere og dommere havnet i en solid "mølje" etter en offensiv foul som ikke falt i god smak. Det endte opp med en lang liste tekniske fouls og en bortvisning før gemyttene roet seg ned igjen. Og kampen ble vunnet av Magic.

Arkivbilde: NBA-dommer Derek Richardson i samtale med Sam CassellSom lyn fra klar himmel ble det nesten masseslagsmål i søndagens oppgjør mellom Magic og Grizzlies. Selv om mange var involvert ble det ikke registrert noen knyttnever, men det kokte godt en liten stund mot slutten av den tredje perioden.

Det var med 6:54 før den siste pausen at Matt Barnes ble idømt en offensiv foul for å ha dyttet bort en forsvarer, Barnes, som havnet på gulvet i denne situasjonen, reagerte kraftig og var på vei mot dommeren da han dytter borti Hasheem Thabeet.

Dermed var det gjort, for Thabeet misforsto hva som skjedde og "tok igjen". Resultatet ble en skikkelig "mølje" der dommerne måtte slit for å få roet gemyttene. Det hele endte med 7 tekniske foul på de ivrigste spillerne, inkludert 2 på Barnes som startet det hele. Han måtte da også forlate hallen og kastet drakta si opp på tribunen i samme slengen.

"I had nothing to say or really do with him. He didn't make the call, the ref did," sa Barnes til media etter kampen. "So I was going to go say something to the ref, and he may have thought I was coming to him and he pushed me, and I kind of reacted in the wrong way."

De 17.461 tilskuerne i Orlando kunne etterhvert se hjemmelaget vinne 107 - 92. Kampen ble dømt av Mark Wunderlich, Marc Davis og Derek Richardson. Hvordan de håndterte håndgemenget kan man se i innslaget fra NBA TV (under).

Kilde: NBA.com

NBA: HØYDEPUNKT FRA KAMPEN