Featured

NBA: Seriestart uten dommere?

I USA er det nå knyttet spenning til om det blir de vanlige NBA-dommerne som starter årets serie eller om det blir innleide erstatninger. For lønnsforhandlingene har nemlig brutt sammen, og David Stern har vist liten vilje til å finne en løsning etter at kontakten gikk ut 1. september. Forskjellen i partenes krav er ikke stor, men prinsippene er nok større på begge sider av bordet.

Det går mot lockout av dommerne i NBA etter at samtaler så sent som torsdag ikke førte fram. Dette bekrefter nå også NBRAs talsmann Lamel McMorris til media.

NBA har allerede startet forberedelsene på å benytte s..k. "replacment officials" og holder neste uke en dommersamling for disse. Det har også vakt oppsikt at NBA vissnok skal ha invitert Michael Henderson til denne samlingen, han ble nemlig av ukjente årsaker sparket fra dommergruppen tidligere.

David Stern er på jakt etter områder han kan spare penger på, og dommerne som med alle bonuser kan komme opp i en årslønn på $2 millioner har nå fått full oppmerksomhet. At disse tallene kom fra ble ikke godt mottatt av NBRA:

"I just thought that was an unfortunate low blow that they're attempting to do in order to create media spin and I guess to try to get fans to not sympathize with our plight," sa McMorris til media nylig.

NBA har ikke benyttet seg av alternative dommere siden sesongen 1995/96, men sjansene for at det blir uvante tilstander hvertfall den første delen av sesongen er nå rimelig store.

Kilde: USAToday.com