NBA: Dyttet dommer

Mandag kveld spilte Milwaukee Bucks hjemme mot Atlanta Hawks i Bradley Center, og etter fem strake tap var gjestene klare for å rette opp inntrykket. I en fartsfylt kamp med mange spillemessige godbiter serverte haukene et forsmedelig 80 - 95 tap til bukkene foran 16.751 tilskuere. Men det var også varmt i topplokket for enkelte på banen, for i slutten av den tredje perioden ble NBA-dommer Brian Forte dyttet av hjemmelagets guard Earl Boykins etter en teknisk foul. Og er det noe NBA ikke setter pris på er det usportsligheter eller uttalelser mot dommerne sine, prisen for dette kom allerede dagen etter. Boykins måtte stå over tirsdagens kamp i Chicago og trekkes tilsvarende i lønn.

NBA-dommer Brian ForteDet var altså i mandagens kamp mellom Milwaukee Bucks og Atlanta Hawks at Earl Boykins dyttet til dommer Brian Forte med 5,3 sekunder igjen av den tredje perioden etter at han ble idømt en teknisk foul.

Tirsdag morgen offentliggjorde NBA vice president Stu Jackson at Boykins idømmes en kamps karantene og trekk i lønna. I praksis stod han over gårsdagens kamp mot Chicago Bulls, og med Brandon Jennings i startfemmeren allerede ute med brukket fot var dette neppe noe Buckscoach Scott Skiles satte pris på.

Men Skiles har respekt for at NBA har regler for dette: "Earl apologized the very second it happened, then he apologized again. He apologized to Brian," sa Skiles til media etter kampen. "Again, the league knows Earl is not in any way a malicious character or anything like. But on the other hand, the league has rules that you can't cross and we understand that as well."

Dommer i kampen var Derrick Collins, Eric Lewis og Brian Forte. Sistnevnte er forøvrig sønnen til den tidligere NBA-dommeren Joe Forte, mannen som sammen med sin kollega Ron Foxcroft var med på å utarbeide dommerfløyten Fox40 ("Fox og "40") som benyttes i hele verden. Joe Forte fikk ikke fornyet kontrakten sin med NBA denne sesongen.

Video og kampfakta på NBAs resultatsider.

Kilde: CBSSPORTS.com og NBA.com