NBA: Minnesota T-party

Tirsdag kveld var det kamp i Minneapolis mellom hjemmelaget Minnesota Timberwolves og San Antonio Spurs. Kampen ble mer eller mindre avgjort i den tredje perioden da hjemmelaget pådro seg hele fem tekniske fouls i løpet av 10 sekunders spill. Dommer Ken Mauer, født i området, vil neppe få betegnelsen "hjemmedommer" slengt etter seg med det første. Utgangspunktet var den nye praksisen med teknisk foul for utbrudd og håndbevegelse, men saken ble ikke bedre når coach Kurt Rambis snakket på seg et par ekstra og ble sendt i garderoben. Manu Ginobili var iskald på straffelinja og satte samtlige fem straffekast som sikret gjestene leldelse 62-73. Etter dette kom ulvene aldri tilbake i kampen, og sluttresultatet ble 96-107.

Arkivbilde: NBA-dommer Ken Mauer og Shaquille O'NealI går kveld fikk 11209 tilskuere se noe hverken de eller spillerne hadde sett før; fem tekniske fouls på et og samme lag i løpet av 10 sekunder på kampuret. I Target Center i Minneapolis gikk nemlig NBA-dommer Ken Mauer grundig til verks når folk rundt ham begynte å tråkke utenfor de nye retningslinjene om oppførsel.

Med 8:36 igjen av den tredje perioden snudde kampen da Mauer satte igang den reneste mitraljøsedømmingen mot hjemmelaget. Først fikk Darko Milicic og Corey Brewer hver sin tekniske foul for håndbevegelsene de gjorde mot Mauer etter en idømt foul på Milicic. Coach Kurt Rambis hadde meninger om dette og oppsøkte Mauer for en kort diskusjon som førte til to kjappe tekniske fouls også på ham.

Manu Ginobili traff på alle fire straffekastene, og kun ti sekunder senere slenger Kevin Love ut med armene mot Mauer fordi han mente Tim Duncan hadde foulet. Dommerveteranen hadde selvfølgelig ikke planer om noen kursendring på dette tidspunkt, og den femte tekniske foulen var et faktum. Ginobili satte også dette straffekastet og endte på solide 19 poeng i kampen.

“I’ve never seen that before,” sa forward Kevin Love etter kampen. “Five in a row, that had to be a first. That was crazy.”

Michael Beasley syntes på sin side at det ikke var fullt så overraskende som sin kollega: "I don’t like getting five Ts in 30 seconds, but you’ve got to see where the refs are coming from. If they feel you’re out of place, they’ve been doing it all year."

Dommere i tirsdagens kamp var Ken Mauer, Brent Barnaky og David Jones. Video og kampfakta på NBAs resultatsider.

Kilde: Yahoosports.com og NBA.com