NBA: Mange i garderoben

Det har vært spilt en bunke NBA-kamper i helgen, men det var ikke alle spillerne som var med helt til sluttsignalet. Etter å ha vært skadet i en lengre periode var Dirk Nowitzki tilbake på banen for Dallas Mavericks i lørdagens kamp mot Memphis Grizzlies, men det ble hverken mange poeng eller spilte minutter for Dirk i den kampen. Temperaturen var enda høyere i søndagens lokaloppgjør på vestkysten der Lakers og Clippers møttes i Los Angeles. Med syv strake seire frø søndagens kamp var det nok overraskende for Lakers å ligge under i slutten av fjerne periode. Og det skulle lite til før det ble full tenning på banen. Resultatet av knuffing og kranglig ble fire bortviste spillere før Clippers til slutt sikret seieren.

NBA-dommer Eric Dalen i samtale med Avery JohnsonTyskeren Dirk Nowitzki har vært skadet de siste ni kampene til Mavericks, men var tilbake på banen lørdag da laget møtte Grizzlies foran 15.812 tilskuere i FedExForum i Memphis. Nowitzki er laget storscorer med 24p i snitt pr kamp, men fikk ikke ting til å stemme lørdag.

Etter litt knuffing og kamp om posisjon med hjemmelagets Zach Randolph fikk Dirk en foul med 8:08 igjen av den tredje perioden, og i frustrasjonen over dette pådro han seg også to tekniske foul fra NBA-dommer Eric Dalen og dermed bar det i garderoben med kun syv poeng og fem returer på statistikken.

Dommere i lørdagens kamp var Ron Garretson, Jason Phillips og Eric Dalen. Video og kampfakta på NBAs resultatsider.

I Los Angeles var det også spillere som måtte forlate kampen før sluttsignalet, og enkelte av uttalelsene i etterkant vil ventelig bli belønnet med bøter fra NBAs Stu Jackson. Lakers hadde syv strake seiere før de søndag møtte Clippers i Staples Center i LA, solide 19.905 tilskuere fulgte oppgjøret.

NBA-dommer Sean WrightClippers lå lenge under, men kom sterkt i den siste perioden med solid skyting fra bl.a. Eric Gordon (30p) og Blake Griffin (18p), og når Lakers luktet tap knappe 24 sekunder før sluttsignalet var det lite som skulle til for at det ble tenning på parketten. En hard foul, litt haling i drakta og noen velvalgte ord så var det igang.

Dommerne forsøkte etter beste evne å skille spillerne fra den store klyngen, men det ble likevel såpass mye knuffing at de valgte å bortvise fire av spillerne for usportslig oppførsel. Se også video fra YouTube under artikkelen.

Odom, Griffin, Davis og Ron Artest gikk i garderoben, men Coach Phil Jackson var ikke like imponert over valget til dommerne. Han kunne ikke skjønne hvorfor Ron Artest også måtte ut. Uttalelsene fra Jackson vil fort kunne koste ham noen dollar i bøter når Stu Jackson har kommet til kontoret mandag:

"I have no idea how they make their decisions — whimsically, I think," sa Lakers coach Phil Jackson til media. "I can see Lamar and Griffin (getting ejected), but Ron, it was just ridiculous."

Verdt å merke seg er det også at Andrew Bynum på Lakers fikk sin tredje tekniske foul på en uke da han i den tredje perioden diskuterte regelanvendelsen til NBA-dommer Sean Wright. Spillerne på Lakers har et anseelig antall tekniske foul denne sesongen, og det kan komme til å blir dyrt i senere når de risikerer karantenekamper.

Dommere i søndagens kamp var James Capers, Mark Lindsay og Sean Wright. Video og kampfakta på NBAs resultatsider.

Kilde: CBSsports.com, SportingNews.com og NBA.com