NBA: Mye action i helgen

Denne helgen har det vært flere opphetede situasjoner, og som vanlig er det noen aktører som har fått avslutte kampen sittende i garderoben. En stor bunke tekniske foul, flere utvisninger og idømmelse av karantenekamper til et par slåsskjemper er noe av fasiten etter fredagens serierunde i NBA. I Atlanta var det slagsmål med kun 43 sekunder igjen av kampen og i Phoenix ble det delt ut hele syv tekniske fouls inkludet to til bortelagets coach Doc Rivers. Søndag offentliggjorde NBA en tilleggsreaksjon overfor Rivers siden han ikke forlot banen umiddelbart ifølge reglene da han fikk sin andre tekniske foul.

NBA-dommer Michael SmithFredagens oppgjør mellom Atlanta Hawks og New York Knicks hadde nok action for de fleste av de 19.906 tilskuerne i Phillips Arena i Atlanta; lekre pasninger, fine dunker, god skyting og helt på slutten også slagsmål.

Med kun 43 sekunder igjen av kampen dyttet hjemmelagets Marvin Williams sin motspiler Shawne Williams i ryggen, og dermed var det i gang. De fleste andre på banen forsøkte å skille de to kamphanene, men de rakk å få slengt avgårde noen knyttnever før de ble loset ut av hallen. Hjemmelaget vant 111-102.

Allerede dagen etter offentliggjorde NBA at Marvin Williams må stå over to kamper uten lønn, og Shawne Williams en kamp uten lønn. Søndag offentliggjorde NBA også en bot på $25.000,- til Atlantas Josh Smith for å ha gjort et uanstendig håndtegn med ca 4 minutter igjen av samme kamp.

Dommere i denne kampen var Michael Smith, Tony Brown og Pat Fraher. Video og kampfakta på NBAs resultatsider.

Fredag var også dagen da solen bokstavelig talt gikk ned over Boston Celtics. De møtte nemlig Phoenix Suns borte i US Airways Center og tapte 71-88, og når sluttsignalet lød var hverken coach Doc Rivers eller stjernespilleren Kevin Garnett i hallen. Men de 18.422 fremmøtte var nok godt fornøyde med både dette og sluttresultatet.

Tidlig i den fjerde perioden var Garnett involvert i en litt opphetet situasjon med Mickael Pieturs etter en hard screen, og noen minutter senere, med 4:07 igjen av kampen, foulet Garnett da Channing Frye skjøt et tre-poengs skudd.NBA-dommer Steve Javie

Frye likte ikke å bli slått i skrittet, og dermed var det "klyngespill" også i denne kampen. Garnett ble utvist med to tekniske foul, Frye fikk en teknisk foul for å ha dyttet Garnett og i tillegg fikk Bostonspillerne Nate Robinson og Kendrick Perkins også hver sin tekniske foul.

De fem tekniske foulene kom etter at dommerne tok seg god tid til å studere videoopptaket av hendelsene. I tillegg kommer de to tekniske foulene coach Doc Rivers fikk i stand i den andre perioden da han først argumenterte med veterandommer Steve Javie ved å peke på hodet sitt og deretter applauderte da han fikk sin første tekniske foul.

Rivers kommenterte den innledende foulen på Garnett slik: "That would only be the 20th time that it probably happened in the game," sa Rivers. "You see it all the time, guys poking at your stomach. If that is what happened, then he is really a tough guy". Søndag offentliggjorde NBA vide President Stu Jackson en bot på $15.000,- for at Rivers ikke forlot banen umiddelbart etter de to tekniske foulene.

Dommere i denne kampen var Steve Javie, Bennie Adams og Brent Barnaky. Video og kampfakta på NBAs resultatsider.

Kilde: ESPN.com og NBA.com