NBA: Slagsmål og flere T'er

Det var skikkelig ampert i onsdagens kamp mellom Charlotte Bobcats og Orlando Magic. En spiller utvist og tre andre med hver sin tekniske, blant disse hissigproppen Dwight Howard, ble resultatet etter kampen der Orlandos Quentin Richardson fant ut at han ville ommøblere ansiktet til Bobcats Gerald Henderson. Og for Orlando er dette dårliger nyheter, for dette var Howards 18. tekniske foul denne sesongen og dermed går det mot karantekamp i søndagens kamp mot topplaget Chicago Bulls. Verre blir det når årsaken til den tekniske foulen hans var at han kastet ballen vekk fordi han ble avblåst for en 10-sekunders overtredelse (!) på straffekast.

NBA-dommer Violet PalmerDet var i slutten av den fjerde perioden i onsdagens oppgjøre mellom Bobcats og Magic at Quentin Richardson ble utvist for slagsmål. Litt opphisset over en albukontakt tidligere i kampen fant Richardson ut at det var på tide å slå motspilleren i ansiktet, og dermed var det igang. De 16.234 fremmøtte i Time Warner Cable Arena i Charlotte fikk valuta for inngangspengene.

Etter at støvet hadde lagt seg bare det ut i garderoben med Richardson, Henderson fikk en teknisk foul for sine handlinger i situasjonen og i tillegg fikk Orlandos Hedo Turkoglu og Charlottes Kwame Brown hver sin tekniske foul for sine handlinger.

Men det var en annen situasjon som også har fått medias oppmerksomhet, nemlig den der Orlandos Dwight Howard tidligere i kampen blir avblåst for 10 sekunders overtredelse på straffekast for andre kamp på rad og deretter. Og så god som han er til å beholde roen gikk det som det måtte gå, ballen kastes avgårde og Violet Palmer har ingen mulighet til å overse hendelsen.

Sesongens 18. tekniske foul er dermed et faktum, og hvis ikke NBA av mystiske årsaker skulle finne på å omgjøre den avgjørelsen må Howard finne seg i å se søndagens oppgjør mot Chicago Bulls fra sidelinjen.Som kjent belønner NBA spillere som har passert 16. tekniske fouls med en karantenekamp for hver 2. påfølgende T.

Dommere i kampen, som Orlando vant 111-102 etter ekstraomgang, var Tony Brothers, Violet Palmer (bildet) og Bennett Salvatore. Video og kampfakta på NBAs resultatsider.

Kilde: NBA.com