NBA: Kobe med homohets

Onsdag gikk superstjernen Kobe Bryant på en skikkelig smell. Ikke bare fikk han nok en teknisk foul som i praksis gjør at han på den neste må stå over en kamp. Men hans negativt ladede kommentarer om dommerens antatte seksuelle legning, førte til en knallhard reaksjon fra NBAs Commissioner David Stern. En bot på $100.000,- er ikke daglig kost for noen av spillerne i NBA, og straffen applauderes av flere organisasjoner som jobber for homofiles rettigheter i USA. Og Kobe har allerede begynt å be folk om unnskyldning.

Kobe Bryant og NBA-dommer Bennie AdamsNeste uke starter LA Lakers sluttspillet hjemme i Staples Center, og det vil neppe være gunstig for laget om superstjernen Kobe Bryant pådrar seg flere tekniske foul nå. For med den 15. i tirsdagens kamp hjemme mot San Antonio står også Bryant overfor karantenekamper.

Etter en foul som han var sterkt uenig i, kanskje fordi det var hans fjerde foul, snakket han også på seg sin 15. tekniske foul denne sesongen. På vei til benken slo han i stolen sin, kastet et hånkle hardt i gulvet og var svært frustrert.

For en profesjonell basketballspiller som Kobe Bryant burde det ikke være en overraskelse at det er kameraer og mikrofoner overalt, og når reporterne til TNT fikk med seg både det han gjorde og ikke minst det han sa, ble det overskrifter i USA.

I utblåsningen mot NBA-dommer Bennie Adams brukte Bryant et svært negativt uttrykk ofte benyttet for å hetse homofile, og det vakte derfor like stor oppsikt i NBA som i alle de organisasjonene som arbeider for deres rettigheter.

NBA responderte med en klekkelig bot på $100.000,- som er blant de høyeste bøtene som noen gang er utgitt, og Kobe var snar på telefonen til flere fremtredene organisasjoner som garantert følte seg trøkket på av hans ubetenksomme kommentarer.

Hva dommer Bennie Adams synes om saken vet ingen, NBA-dommerne får som kjent ikke uttale seg til pressen, hovedpersonen selv derimot sendte ut en pressemelding gjennom LA Lakers:

"What I said last night should not be taken literally. My actions were out of frustration during the heat of the game, period," sa Bryant i meldingen. "The words expressed do NOT reflect my feelings towards the gay and lesbian communities and were NOT meant to offend anyone."

Bortsett fra dommeren da sannsynligvis.

Dommere i kampen tirsdag var, foruten Bennie Adams, veteranen Scott Foster og Rodney Mott. Video og kampfakta på NBAs resultatsider.

 

Kilde: Sportsillustrated.cnn.com