NBA: Intervju med Stu Jackson

Navnet hans dukker alltid opp når spillere eller coacher har sagt eller gjort usportslige ting, og han har sannsynligvis hentet inn langt mer i bøter bare i år enn hele NBBFs budsjett. Men i NBA er det meste som kjente større enn her hjemme, og ikke minst er straffen for dårlig oppførsel langt strengere. Hør mer i det sjeldne intervjuet med mannen som har ansvaret for å følge opp det hele: NBAs Executive Vice President of Basketball Operations, Stu Jackson.

NBA Executive Vice President, Stu JacksonDa NBA innførte strengere regler for hva som blir bedømt som usportslig var det store overskrifter og sterke reaksjon fra coacher og spillere over hele USA.

Til tross for at dommerne slår ned på all respektløs oppførsel har likevel antallet usportsligheter (tekniske, diskvalifiserende, flagrant) gått opp fra 746 i grunnserien i fjor til 954 iår.

Mannen med ansvaret for oppfølging av alt dette er NBA Executive VP Stu Jackson, en mann som svært sjelden opptrer offentlig slik som i dette intervjuet med NBA TV. Men som man fort forstår når man hører mannen snakke, er det gjennomtenkte regler som NBAs ledelse anser nødvendige.

Jackson diskuterer detaljene i reglene og hvordan NBA ser på utviklingen innen dette området. Opplegget med karantene etter den 16. tekniske foulen blir også diskutert, forøvrig en grense som NBA for øyeblikket synes er helt passe.

I påsken var Jackson selv tilstede under fredagens sluttspillkamp mellom Hawks og Magics, og når Zaza Pachulia og Jason Richards ville teste hodeskaller i sluttminuttene trengte han ikke lang tid på å bestemme bestrafningen. Begge spillerne måtte sitte på benken i søndagens kamp 4,  det blir også trekk i lønna for denne hendelsen.

Kampen endte med seier 84 - 88 til Hawks, dommere i kampen var superveteran Dick Bavetta, Monty McCuchen og Leon Wood. Video og kampfakta på NBAs resultatsider.

 

VIDEO FRA NBA.COM MED STU JACKSON: