NBA: Hektisk for vikarene

Oppvarmingskampene går sin gang i NBA, og vikarene gjør så godt de kan for å sørge for kontrollert avvikling av de mange tøffe kampene. Men det er ikke alltid like lett, hverken med ukjente regler eller slagkraftigee spillere, og enkelte ganger kan det koke over for både amerikanere og svensker. Når det skjer samtidig på samme sted kan det bli litt for håndfast action.

Onsdag kveld var Bucks på besøk hos Pistons i Detroit, og allerede i den første perioden var vikardommerne i fokus da de nesten rotet det til etter en 3-poenger som ble godkjent med 2 poeng.

For skytteren ble foulet og ble tildelt to straffekast, men etter en timeout nesten 90 sekunder senere bestemte dommerne seg for at skytteren opprinnelig hadde skutt en 3-poenger og derfor skulle hatt ett straffekast ekstra.

Straffen ble adminstrert, og ballen gikk i kurven, men da Detroits Tayshaun Prince poengterte overfor dommerne at det vel var for sent å korrigere en slik feil hadde også dommerne skjønt at dette ble feil.. Bedre ble det ikke da Prince i tillegg måtte minne dommeren på å få fjernet det feilaktige poenget fra tavlen:

"I told him that they couldn't change it after five minutes or whatever it was, and he said 'yeah, you're right,'" sa Prince. "Then I had to remind him to tell the scorer's table to take it back off the board."

Dommerne ble hvertfall ikke mindre ivrige utover i kampen, det ble nemlig blåst hele 68 fouls i kampen. Dette er 26 mer enn gjennomsnittet fra en vanlig seriekamp forrige sesong.

Og som ikke det var nok ble det slagsmål i slutten av kampen. Den svenske rookien Jonas Jerebko havnet i håndgemeng med Jamaal Magloire med 5:04 igjen av kampen, og begge har nå fått to kampers karantene som må sones etter at sesongen har startet. Jerebko skriver innlegg i en blogg på basketsverige.se, men har så langt ikke utdypet hendelsen i påvente av dommen fra NBA.

De 12.567 tilskuerne i Auburn Hill fikk hvertfall mye action og drama for inngangspengene, og kampen som varte i 2:31 ble forsøkt dømt av Ben Taylor, Ken Washington og Tim Greene.

 

Kilde: ESPN.com