NBA: Bostons Pierce kastet ut

Søndag kveld var det kamp 1 i Eastern Conference Semifinal mellom Boston Celtics og Miami Heat. Med syv minutter igjen av kampen gikk det galt for gjestene fra Boston, kaptein Paul Pierce pådro seg sin andre tekniske foul og ble dermed utvist. Media siterer kommentarer om utvisningen fra crew chief Dan Crawford, noe som tidligere har vært mot NBAs retningslinjer for dommerne. Kanskje de åpner litt for dette nå?

Arkivbilde: NBA-dommer Ed Malloy i samtale med Dwyane WadeDet ble en jevn kamp søndag da Boston Celtics var på besøk i Miami for å spille den første av kampene i semifinalerunden i Eastern Conference. Det var rimelig fullpakket i Maerican Airlines Center med 20.021 tilskuere.

Med syv minutter igjen av kampen forsøker Pierce å sette en screen og blir påløpt ganske kraftig av Dwyane Wade. For andre gang i kampen går Pierce opp i ansiktet på en motstpiller og sier noen gloser som neppe er spesielt hyggelige. Og for andre gang gir dommer Ed Malloy ham en teknisk foul.

Noe overraskende siterer media i USA kommentarer fra crew chief Dan Crawford, det har vært vanlig at dommerne ikke kommenterer hendelser i kampene, det kan tyde på en oppmykning av NBAs retningslinjer for sine dommere.

"It's what we call a verbal taunt," sa Dan Crawford. "He directed profanity towards Wade. And in the rulebook, that is a verbal taunt. And it just so happened to be Pierce's second technical foul."

Kampen endte med seier 99 - 90 til Heat, dommere i kampen var veteran Dan Crawford, Ed Malloy og Derrick Collins. Video og kampfakta på NBAs resultatsider.