NBA: Salvatore innrømmer feil

Søndag kveld møttes Chicago Bulls og Atlanta Hawks i kamp 4 foran 19.263 tilskuere i Phillips Arena i Atlanta. Den meget jevne kampen ble avgjort i de tre siste minuttene, og en underlige hendelse som involverte veterandommer Bennett Salvatore ble omdiskutert. Og nå har også Salvatore uttalt til media at han tok feil, det er tydeligvis nye tider i NBAs praksis om at dommernes mulighet til å snakke med media. "I was wrong" er konklusjonen dagen etter kampen.

NBA-dommer Bennett SalvatoreDet var aldri mange poeng som skilte lagene i søndagens kamp i Atlanta, og det var kun små marginer helt i slutten på kampen som avgjorde utfallet til haukenes del.

Nå har NBA-dommer Bennett Salvatore uttalt til media at han tok feil i en situasjon helt i slutten på kampen, med 2.27 igjen av den fjerde perioden blåst han nemlig i fløyten.

På en tre-poengs forsøk fra Chicagos Derrick Rose kunne det se ut som om Atlantas Jamal Crawford foulet ham. Uansett blåst Salvatore i fløyten, men konkluderte med at han ikke skulle ha blåst og at det derfor var et feilaktig signal fra hans side.

Denne løsningen kalles "inadvertent whistle" og kan benyttes når man blåste for noe som skulle vært en "no call". Men både spillere og lag var uenig i bedømmingen, og når Salvatore selv så opptaket senere på kvelden var også hans situasjon at det faktisk skulle ha vært blåst en foul.

Som nok et eksempel på endrede mediaregler fra NBAs side kom følgende uttalelse til media dagen etter kampen:

"I blew my whistle. I was positive it was not a foul," sa Salvatore. "I blew my whistle by accident. Which is an inadvertent whistle. That's why I disallowed it ... Having watched replay. It was a foul. I made a mistake. I was wrong."

Kampen endte med seier 88 - 100 til Hawks, dommere i kampen var Dan Crawford, Bennett Salvatore og Gary Zielinski. Video og kampfakta på NBAs resultatsider.

Kilde: ESPN.com og NBA.com