NBA: Bynum utestengt

Søndag kveld var det også kamp mellom Los Angeles Lakers og Dallas Mavericks, og det gikk skikkelig dårlig for de regjerende mesterne. Faktisk så dårlig at de ble knust med 36 poeng, Phil Jackson gikk av og nå har Andrew Bynum fått fem kampers karantene for foulen han begikk mot J. J. Barea. Det er svært sjelden at spillerne begår såpass grisete fouls, men her gikk Bynum åpenbart over streken. I bar overkropp forlot han banen i møte med et solid innhugg i lommeboka, totalt kostet det ham nemlig litt over $ 700.000,- i tapte inntekter og en bot.

NBA-dommer Scott FosterDet skal ikke mye fantasi til å skjønne at sliike fouls må straffes hardt for å få en slutt på. Her kan spillerne blir stygt skadet, og det er velfortjent når Andrew Bynum på Lakers må starte neste sesong med 5 kampers karantene. Med hans lønn, og en ekstra bot på $ 25.000,- for å ha forlatt banen uten drakt på overkroppen, utgjør det et solid beløp og en ripe i lakken.

Det er bare å klikke på videoen under for å se hendelsen, og dersom noen skulle være i tvil om hva som ville ha vært resultatet av en slik takling i en kamp under FIBAs spilleregler så er det kun en ting å si: DISKVALIFISERENDE FOUL. Og ganske sikkert noen kampers utestengelse etter NBBFs ene obligatorisk karantenekamp.

Med 8:41 igjen av Lakers siste sluttspillkamp for i år svartnet det åpenbart for Bynum, for da Barea kommer på en lay-up er det alt annet enn godkjent forsvar som blir utført. Selv unnskylder han seg i media, og er glad for at Barea ikke ble skadet:

"My actions ... don't represent me, my upbringing, this franchise or any of the Laker fans out there that want to watch us and want us to succeed," Bynum said. "Furthermore, and more importantly, I want to actually apologize to J.J. Barea for doing that. I'm just glad that he wasn't seriously injured in the event and all I can say is, I've looked at [the replay], it's terrible and it definitely won't be happening again."

Kampen endte med seier 86 - 122 (!) til Dallas, dommere i kampen var veteran Scott Foster, Ron Garretson og Jason Phillips. Video og kampfakta på NBAs resultatsider.

 

VIDEO FRA ESPN.COM