NBA: Coacher bøtelagt

Det varte ikke lenge før NBA måtte bøtelegge coacher for offentlig å kritisere vikardommerne som benyttes under den pågående lock out'en. Torsdag ble bøtene offentliggjort i en pressemelding fra NBAs Executive President, Stu Jackson.

Etter mandagens kamper var misnøyen stor hos noen av gutta i dress, og med fete årslønner merker de neppe så mye til bøtene som nå er offentliggjort.

Illustasjonsfoto: NBAs dommervikarer får ørene fulle fra sidelinjenLionel Hollins, coacen til Memphis Frizzlies, er bøtelagt med $25.000,- for å ha kritisert dommerne etter tapet for Orlando Magic i FedEx Forum.

Larry Brown, coach for Charlotte Bobcats, er bøtelagt med $25.000,- for "abusing game officials and failing to leave the court in a timely manner" da han ble utvist med 3:23 igjen av den 3. perioden mot Atlanta.

Etter at Brown hadde fått to tekniske fouls gikk han inn på banen, og vikardommer Kevin Scott måtte tilkalle sikkerhetsvaktene før Brown til slutt gikk frivillig til garderoben.

Brown er i tillegg bøtelagt med $25.000,- for sin kritikk av dommerne etter kampen, og Charlotte Bobcats er bøtelagt med $60.000,- for hans handlinger i og etter denne kampen.

Selv om NBA tjener penger på dette er det nok en stadig økende gruppe spillere og coacher som ønsker de ordinære NBA-dommerne tilbake på jobb.

Kilde: NBA.com og USAToday.com