Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

NBA: Javie gir seg

Det har vært særdeles stille fra NBA de siste månedene, årsaken er som kjent at det meste av aktiviteter er lagt på is i påvente av en løsning på lønnsforhandlingene med spilerne. Men alle håper jo at man kommer til enighet og at det blir kamper igjen fra begynnelen av november. Og da blir det noen endringer i dommergruppen også, for tre av de rutinerte veteranene har gitt beskjed om at de ikke er med lenger. Blant disse er Steve Javie. En liten trøst for de med sans for rutine er at evighetsmaskinen Dick Bavetta ser ut til å være klar for sin 37. sesong i NBA.

Steve Javie

Veteranen Steve Javie har lenge slitt med en kneskade, og var fraværende fra mesteparten av sesongen 2009/10. Men forrige sesong var han tilbake for sin 25. sesong og fikk også oppdrag i finalerunden. Faktisk er han en av kun seks dommere som har dømt mer enn ett oppdrag i en finalerunde.

Men både legen og kneet motsatte seg å starte på nok en sesong, og Javie har derfor meddelt NBA at han ikke blir å finne blant dommerne som eventuelt skal avvikle kamper denne sesongen.

Bob Delaney"I would like to stay at it and end it on my own terms, but in a way I feel as if I'm doing that in that I got to work that 25th year," sier Javie til amerikansk media. "Adrenaline is an amazing drug. The two weeks after the season, the knee was so painful I couldn't believe it. My doctor said it was because the adrenaline from the season had finally worn off. Every time I start to think maybe I still could do it, my knee has let me know, one way or another, that I can't."

En annen dommer som i fjor passerte 25 sesonge var veteranen Bob Delaney, mannen som også er kjent for å ha infiltrert mafiaen og sørget for arrestasjoner av kjente kriminelle. Delaney offentliggjorde sin avgang allerede i fjor.

Veteranen Mark Wunderluch har også lagt fløyten på hyllen, og dermed har tre dommere med solid erfaring sagt takk for seg i verdens tøffeste basketliga. Kjenner vi dommersjefene i NBA rett har de allerede noen talenter på plass til å ta over deres plasser.