Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

NBA: Don Vaden tilbake

Den tidligere NBA-dommeren Don Vaden er tilbake i NBA, men ikke med fløyte i munnen. Noe overrraskende for mange er han nemlig utnevnt til ny Director of Officials. Vaden etterfølger Bernie Fryer som på grunn av sykdom har fått en annen stilling i NBA. Don Vaden var en av flere dommere som ble dømt for skatteunndragelser i 1998 etter skandalen med flybilletter. Utnevnelsen av Vaden vil ventelig skape debatt, både på grunn av den dommen og fordi han uten videre ble utnevnt uten at stillingen ble utlyst. Flere rutinerte dommere, bl.a. Steve Javie og Bob Delaney, har sluttet i senere tid, men disse er ikke forespurt.

Arkivbilde: Tidlgere NBA-dommer Don Vaden i aksjonDon Vaden var dommer i NBA i perioden 1988 - 2003, og var en av de best ansette NBA-dommerne på den tiden. Rirktignok var han en av flere som ble dømt i skattesaken i 1998 der dommerne løste inn fullprisbilletter, kjøpte billigere billetter og beholdt mellomlegget uten å innrapportere det som inntekt til skattemyndighetene, men hans innsats på banen var vel ansett i ligaen så lenge han befant seg på parketten.

Når NBA Director of Officials, den tidligere dommeren Bernie Fryer, nå må ta det litt roligere i forbindelse med sin sykdom, har NBA plutselig blåst støvet av Don Vaden og utnevnt ham som Fryers etterfølger. Media spekulerer i hvorfor dette har skjedd nærmest "over natten" ettersom flere veterandommere kunne tenkes å være aktuelle for en slik stilling, men fra offisielt hold er ikke denne saken kommentert overhode.

I sommer skal visstnok NBA ha sagt opp flere fremtredende observatører, deriblant Ronnie Nunn, men dette er ikke offisielt bekreftet. Kilder som ESPN.com siterer opplyser også at de tidligere NBA-dommerne Joe DeRosa, Joe Forte og Sean Corbin vil bli å finne i staben så snart kampene kommer i gang igjen.

Kilde: ESPN.com