NBA: Bavetta med 2500

Torsdag var en historisk dag for NBA, men av ukjente årsaker en dag uten noen form for offisiell omtale av en fantastisk begivenhet. For på denne dagen dømte nemlig NBA-dommer Dick Bavetta sin kamp nr. 2500 i strekk. Mannen har aldri vært bort fra jobben siden han begynte å dømme i NBA i 1972, og det finnes ingen andre dommere som er i nærheten av så mange kamper. I sin 36. sesong er 72-åringen "still going strong" og det er bare så synd at ikke NBA vet å verdsette en slik mann og hans livslange innsats på parketten.

Dick Bavettas rekord i 2006: 2135 kamperDet har lenge versert rykter om pensjonering og innlemmelse i Hall of Fame, men ingenting ser ut til å bite på evighetsmaskinen Dick Bavetta.

Dick Bavetta: Alltid et smil på lurI sitt 72. år er nemlig Richard "Dick" T. Bavetta i gang med nok en sesong som dommer i NBA, alle med nummer 27 på ryggen av dommerskjorta.

Ingen andre dommere har dømt like mange kamper i NBA, og Bavetta har heller ikke meldt avbud til en eneste kamp han har vært nominert til i alle disse årene.

I seg selv en fantastisk bedrift, uansett hvilken yrkesgruppe man sammenlikner med.

Torsdag 29. desember dømte han sin NBA-kamp nr. 2500 i strekk da Orlando møtte New Jersey hjemme i Orlando, meddommere var Olandis Poole og Sean Wright.

Med tanke på han har dømt 300 sluttspillkamper inkludert 27 finalerunder, og over 300 oppvisningskamper i tillegg, så er det bare å ta av seg hatten i beundring selv om det fra offisielt NBA-hold ikke nevnes noe om saken.

Det er kanskje da en passende anledning til å blåse støvet av vår tidlligere publiserte profilartikkel som ble skrevet i oktober 2010, og samtidig er det bare å si:

Vel blåst Dick!

 

{gallery}nbarefs/bavetta{/gallery}