NBA: Dyttet dommer

Laglederen til Los Angeles Lakers, Mike Brown, ble utestengt en kamp og har fått en bot på $25.000 for sin oppførsel i lørdagens bortekamp mot Utah Jazz. Brown stod over mandagens kamp mot Philadelphia, og i følge ham selv led han ingen nød der han så kampen på hotellets TV. Kobe Bryant hadde nemlig sendt ham en ostekake fra en av de beste bakeriene i byen. Men det ble tap også mandag, 76ers vant nemlig 95-90 i Philadelphia. Dermed står det 1-2 på denne runden med bortekamper for de gulkledde. Og en ostekake til coach Brown.

Arkivbilde: NBA-dommer Zach ZarbaLørdag møtte de gule opp i EnergySolutions Arena i Salt Lake City der 19.642 tilskuere fikk se hjemmelaget ta seieren med 96-87. Men det var i starten av den fjerde perioden at hendelsen med coach Brown og dommer Zach Zarba inntraff.

En diskutabel no-call der Pau Gasol ble fratatt ballen og falt på gulvet var innledningen til det hele, coach Brown gikk opphisset inn på banen og var i fysisk kontakt med dommer Zach Zarba mens han høylydt redegjorde for sine meninger om dommeravgjørelsene. Teknisk foul og utvisning ble gevinsten for dyttingen som deretter ble belønnet med en kamps karantene og $25.000 i bot fra NBA.

Coach Brown uttrykte forståelse for reaksjonen fra NBAs side, og valgte å fokusere mer på den ostekaken han skulle få sendt opp på rommet av Kobe Bryant:

"Kobe said he's going to take care of me," sa Brown til media. "I love cheesesteaks, so Kobe said he's going to send me one from the best place in Philly, a place called Larry's." Fra hotellrommet så han også laget sitt tape for 76ers, så ostekaken ble nok dagens trøst for coach Brown.

Dommere i kampen var Jason Phillips, Zach Zarba og James Williams. Se video og mer informasjon på NBAs nettsider. Se også videoopptak hos ESPN.com.

 

Kilde: NBA.com og ESPN.com