Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

NBA: Velkommen tilbake

Etter å ikke ha snakket med hverandre på over en måned, møttes partene i NBAs lønnskonflilkt i New York på tirsdag til et møte som ser ut til å ha løsnet den fastlåste situasjonen. Går alt etter planen kommer dommerne til å godta forslaget som nå ligger på bordet når de møtes på fredag, og etter en liten dommersamling i helgen går det mot at de 57 utestengte dommerne er tilbake på banen innen seriestart om 1 uke.

Tirsdag møttes representanter for NBA og NBRA (NBA-dommernes union) i New York, og både NBA Commsiisioner David Stern og NBRAs advokat og talsmann Lamell McMorris var tilstede til tross for at nettopp disse to nærmest egehendig skapte den fastlåste situasjonen ved å trekke seg helt fra alle forhandliger.

Snart tilbake på banen? Marc Davis (v.), Joe DeRosa og styremedlem i NBRA Steve JavieI tillegg var NBA representert ved Adam Silver, Joel Litvin og Rick Buchanan, alle i toppstillinger i NBAs ledelse.

Dommerne var representert av de tre veteranene Steve Javie, Bennet Salvatore og Bob Delaney, alle medlemmer av styret i dommerunionen NBRA.

Etter tirsdagenes møte er det klart at styret i dommerunionen vil anbefale for sine medlemmer på fredag at de godkjenner det forslaget som nå ligger på bordet. Uenigheten har i stor grad dreid seg om de beløpene pensjonerte dommere har hatt avtalefestet i tillegg til standard pensjon.

 Se også TV-intervju fra ESPN med mer "inside info" om saken:

Dommerne har i tillegg gått med på å fryse honorarene denne sesongen, samt at reise- og diettgodtgjørelsene blir noe lavere. Vanligvis inngår partene slike avtaler for 5 år av gangen. Denne gang har de fått gjennomslag for en 2-års avtale nettopp for å gjøre opp status litt tidligere.

Dersom dommerne godkjenner dette blir det en kort dommersamling på lørdag før de 57 NBA-dommerne melder seg tilbake i tjenesten til sesongstart om en uke.

"I think it's great," sa spillerunionens leder Billy Hunter til media. "We'd welcome them back."

Noe som vel i sterk grad indikerer at vikardommerne kan legge bort dommerskjortene med NBA-logoen på for denne gang.

 

Kilde: NBA.com og ESPN.com