NBA: Ny dommersjef

NBA Commissioner David Stern annonserte onsdag at de har ansatt en ny sjef for dommerutviklingen i NBA. Den tidligere spilleren Mike Banton, med erfaring fra både College, NBA og OL-landslaget i 1972, har jobbet i ulike adminsitrative posisjoner i NBA i 22 år og får nå den ledige stillingen med tittelen "Executive vice president for Referee Operations". Banton er høyt respektert i NBA-miljøet, og er med sin lange og brede erfaring et utmerket valg etter at Ron Johnson sa opp i slutten av juli, sier Stern i en pressemelding.

Mike Banton (61) har en meget lang og allsidig basketkarriere, både på banen og i NBAs administrasjon, og var også en av spillerne på USAs OL-lag som til dags dato ikke har hentet sine sølvmedaljer etter den svært omdiskuterte finalen mot USSR i 1972. USA tapte 51-50 etter det de fortsatt påstår skyldes inngripen fra dommerne og FIBAs første generalsekretær Renato William Jones, men har aldri anerkjent resultatet.

Banton har vært ansatt i NBA i stillingen som Senior Vice President of Player Development siden 1999, og der han har ledet en rekke spennende aktiviteter. Før han begynte i NBA i 1989 hadde han dessuten vært profesjonell spiller både i NBA og Europa i hele 16 år.

Nå får han hovedansvaret for NBAs dommeropplegg, og skal rekruttere, overvåke og videreutvikle dommerne. Banton skal rapportere til Joel Litvin som er ansvarlig for NBA League Operations, og han starter på jobb med øyeblikkelig virkning.

"Mike has been an invaluable part of the NBA for over 20 years and has excelled in leadership positions across both our domestic and international businesses," sa Stern i pressemeldingen onsdag. "That experience, together with his considerable accomplishments on the court and his respect in the basketball community, make Mike an outstanding choice to lead the NBA's officiating program."