NBA: Ny kvinnelig dommer

NBA-sesongen har rullet igang igjen, og de fleste dommerne har nå fått sommerstøvet ut av fløytene. Noen dommere har sluttet og noen nye er på vei inn. Før sesongen kom det hint om at det kunne bli to nye kvinner i dommergruppen som etter at Dee Kantner forsvant kun har hatt en kvinnelig dommer; Violet Palmer er nå i sin 16. sesong som NBA-dommer. Fredag kveld debuterte også Lauren Holtkamp som dommer i verdens tøffeste basketliga, men hun er alldeles ingen nybegynner.

Lauren Holtkamp i aksjon fredag kveldListet som en av USAs internasjonale FIBA-dommere, og med flere års erfaring som dommer i WNBA, er Lauren Holtkamp (32) en erfaren basketballdommer.

Før sesongen var det klart at både hun og hennes WNBA-kollega Brenda Pantoja var i NBA søkelys som potensielle dommere. De dømte også semifinalen i NBAs Development League forrige sesong.

NBA Vice President of Referee Operations, den tidligere dommeren Joe Borgia, fortalte til media at de to kvinnene er blant de mest aktuelle.

Nå har altså Lauren Holtkamp fått sitt første oppdrag, fredag kveld dømte hun Chicago Bulls mot Cleveland Cavaliers sammen med rutinerte Monty McCutchen og Courtney Kirkland, en kamp som endte 115-86 til Bulls. Holtkamp har fått nummer 37 på sin skjorte.

Om Pantoja også kommer inn i dommergruppen i år vites ikke, men basketballdommer.com jobber med en artikkel om NBAs dommergruppe som vil bli publisert med det første, og da vet vi kanskje mer om henne også.

NBA tok inn Violet Palmer og Dee Kantner i 1997, men det er kun Palmer som fortsatt dømmer i NBA. Hun har også dømt sluttspillet de syv siste årene.