NBA: Johnson vs Jones

Mandag kveld møttes Portland og Toronto, og i en kamp der hjemmelaget tok hjem en grei seier med 92-74 var det en annen "kamp i kampen" som fikk fokus. Mot slutten av den tredje perioden ble nemlig Amir Johnson kastet ut av kampen etter en disputt med NBA-dommer David Jones. Amir ville ikke gi slipp på ballen og kastet også tannbeskytteren sin etter dommeren. Resultatet var enkelt å forutse, en T kom kjapt og dermed forsvant Amir ut av kampen. Etterpå var han noe spakere og ba alle om tilgivelse.

Med 5:05 igjen av den tredje perioden skjøt Portland straffekast, og da dommer Jones og spiller Johnson NBA-dommer David Jonesbegge stod med ballen i hendene fikk sistnevnte det for seg at han ikke ville slippe.

Etter en kort drakamp gikk dommer Jones et par skritt unna før han bestemte seg for å kaste ut Johnson med en teknisk foul.

"I guess the ref didn't let me have the ball so we kind of got into a tug of war," sa Johnson etter kampen. "No words were really said and he rejected me out of the game and I kind of lost my cool from there."

Og det skal være visst, medspillere og lagledere måtte gripe tak i Amir Johnson for å holde ham unna dommeren, men likevel rakk han å kaste tannbeskytteren sin etter Jones. De som har fulgt disse hendelsene en tid ble da heller ikke overrasket når NBA allerede dagen etter idømte ham 1 kamps karantene.

Hovedpersonen selv var da også noe spakere da han ble intervjuet etter kampen: "I think it was just really childish. It was something that didn't need to happen," sa Johnson. "I lost my cool and I apologize on my part."

Og prisen for en "cool" ble litt ekstra hvile i kveldens kamp mot Brooklyn.